Connery

Moonrise Kingdom - Lille Per på amerikansk?

Instruktøren bag The Royal Tenenbaums og The Darjeeling Limited er tilbage med en ny skøn og skæv komedie.

5 ud af 6 stjerner
Focus Features - Moonrise Kingdom - Lille Per på amerikansk? Focus Features
Året er 1965. På en lille ø i New England-provinsen kaldet New Penzance ligger en spejderlejr. Den er ledet af den strikse spejderleder Ward (Edward Norton).

En morgen opdager Ward til sin overraskelse, at en af hans drenge, ved navn Sam Shakusky (Jared Gilman) er stukket af. En storstilet eftersøgning, ledet af den lokale politimester Kaptajn Sharp (Bruce Willis), går derfor i gang på øen.

På den anden side af øen, ligger et rødt hus. Her bor advokat ægteparret Laura og Walt Bishop (Frances McDormand og Bill Murray) sammen med deres 3 sønner og datteren Suzy (Kara Hayward).
ANNONCE
Focus Features - Moonrise Kingdom - Lille Per på amerikansk? Focus Features
Hvad de ikke ved er, at Susy et år tidligere har mødt Sam, som sidenhen har udvekslet kærestebreve mellem hinanden. Da ingen af dem har det særlig godt derhjemme, har de nu aftalt at stikke af sammen og leve ude i naturen. De mødes derfor på en idyllisk eng og begiver sig ud på en begivenhedsrig rejse som de og øens beboere sent vil glemme.
ANNONCE
Focus Features - Moonrise Kingdom - Lille Per på amerikansk? Focus Features
Instruktøren, Wes Anderson, er kendt for at lave små kunstneriske og meget skæve film og Moonrise Kingdom må i den grad sige at leve op til hans ry. Filmen er uimodståeligt charmerende og utrolig hjertevarmende. Sam og Suzys uskyldsrene kærlighedshistorie er faktisk ganske livsbekræftende og inspirerende. Om det har været Andersons budskab eller ej kan jeg ikke sige, men for mig er filmens morale et eller andet sted, at man skal gå efter det man tror på og vil have, uanset hvor umuligt det virker og hvor mange forhindringer der ligger i vejen. Hvis blot man har hjertet på rette sted, skal kærligheden nok sejre i sidste ende. Omend en noget naiv morale, passer den ikke desto mindre perfekt til filmens tone.
ANNONCE
Focus Features - Moonrise Kingdom - Lille Per på amerikansk? Focus Features
Jeg kunne ikke lade være med at tænke på Far til Fire, mens jeg så Moonrise Kingdom. Der er unægteligt paralleller at kunne drage imellem de to universer og det gav filmen en vis nostalgisk følelse for mit vedkommende. Traditionen tro er Andersons film spækket med stjerner og det er sikkert at sige, at både Bruce Willis og Edward Norton leverer to af deres bedste præstationer i meget lang tid.
ANNONCE
Focus Features - Moonrise Kingdom - Lille Per på amerikansk? Focus Features
Anderson-veteranen Bill Murray og Coen brødrene darlingen Frances McDormand er også blændende som det dysfunktionelle ægtepar, men filmens virkelige stjerner er de to hovedrolleindehavere Jared Gilman og Kara Hayward. De er begge blot 13 år og dette er deres debutfilm, hvilket gør deres præstationer så meget mere imponerende. Man tror 100 % på deres karakterer og ønsker brændende at de slipper af sted med deres fantastiske kærligheds affære.
 
Er man Wes Anderson fan, vil man bestemt ikke blive skuffet over hans seneste værk og er man ny i Andersons skæve univers, er Moonrise Kingdom også et godt sted at starte, for dette er filmkunst for finsmagere og med garanti en af de bedste film vi kommer til at se i år. På spejderære!
ANNONCE
Drengerøvsfaktor: 5 %
 
Teknisk information:
Original titel: Moonrise Kingdom
USA, 2012
Instruktør: Wes Anderson
Medv.: Jared Gilman, Kara Hayward, Bruce Willis, Edward Norton, Bill Murray, Frances McDormand, Tilda Swinton, Harvey Keitel, Jason Schwartzman og Bob Balaban
Genre: Komedie/Drama/Kærlighed
Format: 1.85:1
Lyd: Dolby Digital 5.1/DTS
Længde: 94 min
Premiere dato: 13. september 2012
Distributør: Camera Film
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce