Connery

Mikael Simpson & Sølvstorm feat. Trentemøller - Skanderborg Festival 2007

Første gang i Skanderborg; Simpson & Sølvstorm sejrede totalt!

4 ud af 6 stjerner
Der var noget magisk i luften, allerede inden aftenens koncert med Mikael Simpson og det faste liveband Sølvstorm gik i gang. Et hav af publikum var stimlet frem foran scenen, som i aftenens anledning var udsmykket med en kæmpe hånd, hvor tommel- og pegefinger lod forme et formfuldent O. Scenen var badet i blåt lys og mørke og krydret med knitrende stemningsfuld elektronisk musik, da Mikael Simpson med band trådte frem på scenen til stor jubel; en jubel som bestemt ikke blev mindre, da Trentemøller på sædvanlig underspillet facon gjorde ham selskab.

Koncerten blev skudt i gang af nummeret Hvor End Du Er fra Simpsons seneste udgivelse og fortsatte stærkt gennem bagkataloget uden nogensinde at støde på et svagt nummer. Som det er sædvanen, når Simpson optræder live, blev numrene transformeret godt og grundigt fra studieversionerne og herved indgydt en imponerende kraft og rocket energi. Hvor undertegnede tidligere på dagen havde været vidne til en mudret og utydelig lyd til koncerten med Peter Sommer i Rytmehans, stod hvert Beat og hvert ord klart frem i selskab med Mikael Simpson på P3 Scenen. Den gode lyd var med til at skabe en uhørt stærk kontakt mellem Simpson og publikum, som sang, dansede, hoppede og klappede ekstatisk.

Mikael Simpson står frem som en kunstner på toppen af sin karriere med en misundelsesværdigt stærk samling af sange i bagagen samt både vilje og evne til at eksperimentere og skubbe grænser. Aftenens koncert tog form af en totaloplevelse, som Simpson guidede publikum igennem med sikker hånd og et glimt i øjet. At kunne bevare et så totalt overblik uden at miste den umiddelbare glæde ved musikken er en sjælden evne, som Simpson viser at han besidder til fulde. Kulminationen kom under det geniale nummer Er Du Kommet For At Få Noget?, som afsluttede aftenens regulære setliste. Her fik hele bandet lov at træde frem, og levere hvad der mest af alt tog form af en ekstremt tight spillet musikalsk leg. Det var det perfekte højdepunkt, hvor lys, lyd og fremtoning gik op i en højere enhed og leverede et uforglemmeligt øjeblik, inden de mere stille ekstranumre tog over og bragte publikum til en sikker musikalsk landing.

Omgivet af blidt oplyste bøgetræder og en stjerneklar himmel var alle brikkerne på plads til en koncert i den absolutte superliga. Det fik vi i den grad, og undertegnede fik bekræftet sin teori, om at Mikael Simpson i øjeblikket er rigets absolut mest betydningsfulde dansksprogede musiker. Det er kunst som denne, der burde indfanges på dvd og overleve øjeblikkets ekstase. Simpson spurgte i sidste ekstranummer "er i okay, er i okay indeni?". Nu er vi. Tak for en af de største koncertoplevelser jeg har været vidne til. 6 stjerner.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce