Connery

Mika - Life In Cartoon Motion

Glad-i-låget plade for bøsser, kvindfolk og straight mænd, der tør!

3 ud af 6 stjerner
Mika - Life In Cartoon Motion
Når Mika på sin MySpace-side skal beskrive sin lyd, skriver han: "Beck via Queen and Elton John and a touch of Rufus W.". Det er en cocktail, der lyder besnærende og yderst interessant for denne anmelder. Af andre er han tillige blevet sammenlignet med Robbie Williams og Scissor Sisters, hvilket blot trækker renter efter undertegnedes ydmyge mening.

Så det var bestemt med store forventninger jeg satte Mikas debutplade Life In Cartoon Motion i afspilleren for første gang. Og jeg er bestemt ikke blevet skuffet, tværtimod! Mika er noget særligt og besidder et specielt talent. Han har skrevet alle numre på pladen, og har haft en finger med i spillet mht. både at producere og lave artwork. Og han er blot 22 år!

Mika har en fantastisk stemme, der spænder over fire oktaver. En stemme, der i et øjeblik slår over i fimsefalsetto a la Scissor Sisters, og i et andet rammer øret med en smuk dyb klang, der kan sammenlignes med popmesteren Robbie. Det er da også svært ikke at trække tydelige referencer til netop de to ovennævnte, for Mika bevæger sig i samme genre, uden at være en simpel kopist: Iørefaldende popmusik uden sure miner og befriende blottet for Weltschmerz. Her skal spredes glæde!

Dykker man lidt længere ned i tekstuniverset finder man da heller ikke de store filosofiske udladninger og politiske manifester, men i stedet små karikerede hverdagshistorier, som i nummeret Billy Brown: "Oh Billy Brown had lived an ordinary life / Two kids, a dog, and a cautionary wife / While it was all going according to plan / Then Billy Brown fell in love with another man".

Pladen byder på en række perler, også udover første singleudspil Grace Kelly, der har huseret på hitlisterne og inde i mit hoved den seneste tid. Dansable numre som Relax (Take It Easy) og Love Today kunne let være bud på fremtidige ørehængere. En personlig favorit er nummeret Happy Ending, et enkelt nummer, der er såre simpelt opbygget omkring klaver og vokal, der kulminerer i et smukt crescendo med gospelklingende kor.

Jeg bliver nødt til at smide 5 stjerner efter dette album. Fordi det kan bære det, også i fremtiden.

Mika spiller i øvrigt i Vega fredag d. 6. april.

http://www.mikasounds.com/
http://www.myspace.com/mikamyspace

Tracklisting:
01. Grace Kelly
02. Lollipop
03. My Intepretation
04. Love Today
05. Relax (Take It Easy)
06. Any Other World
07. Billy Brown
08. Big Girl (You Are Beautiful)
09. Stuck In The Middle
10. Happy Ending / Over My Shoulder
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce