Connery

Mig og Melody

Livet er meningsløst! I hvert fald hvis man skal tro Boris Yellnikoff, der er hovedpersonen i Woody Allens nye perle af en komedie; "Mig og Melody". Filmen kan bedst beskrives som: Gospel a la Woody Allen. Han benytter nemlig her lejligheden til, at fortælle sandheden om livet, kærligheden og alt det ind i mellem.

5 ud af 6 stjerner
SF-Film - Mig og Melody SF-Film
Den excentriske gnavpot Boris Yellnikoff (fantastisk velspillet af Larry David) opgiver ovenpå et mislykket ægteskab og efterfølgende mislykket selvmordsforsøg, sit overklasse-liv til fordel for et simpelt boheme liv.

Boris ser sig selv som et geni. En Nobelpris værdig tænker, skønt han aldrig har vundet prisen. Det er dog, som han forklarer, rent politisk.

Han er tidligere kvantemekaniker, og mener, at hvis han kan forstå kvantemekanik, må det være fordi, at hans hjerne er hævet over alle andres. (Han ved endda, at vi sidder i biografsalen og kigger på ham.) Derfor har han også en mening om alt lige fra religion til krig og kærlighed.

Selv er Boris en ateist, der hader stort set alt på denne jord. Især mennesker. Som han selv siger: Mennesker er i bund og grund onde. Man var nødt til, at installere automatisk udtræk på de offentlige toiletter, for ikke engang dét kunne man stole på, at vi vil gøre.

Hvad Boris dog ikke ved er, at hans liv snart vil komme til at give fornyet mening.
ANNONCE
SF-Film - Mig og Melody SF-Film
En regnfuld aften møder han den unge smukke pige Melody (Evan Rachel Wood), der ikke har noget sted at bo. Melody kommer fra Mississippi. og er stukket af hjemmefra.

Modvilligt tager Boris hende under sine vinger, og lader hende bo i sin lejlighed, indtil hun kan finde noget andet.
ANNONCE
SF-Film - Mig og Melody SF-Film
En dag erklærer Melody sin kærlighed til Boris. Han afviser hende i første omgang, men som månederne går, bliver Boris dog mere og mere glad for Melody. Det på trods af at han synes, at hun er dum som en dør.

Efter et år bliver de gift. Boris må til sin store forbløffelse indrømme, at forholdet rent faktisk fungerer bedre end noget andet han har været i.  Endda selvom de har så store forskelle i interesser, alder og intelligens. Men bag enhver kvinde er der en anden, lidt ældre kvinde og pludselig en dag banker det på døren.
ANNONCE
SF-Film - Mig og Melody SF-Film
Det er Melodys mor Marietta (Patricia Clarkson), der er kommet for at hente Melody hjem, men det nægter Melody.

Der går dog ikke længe før Marietta bliver så betaget af den bohemiske livsstil. Hun flytter derfor selv til New York, springer ud som semi-pornografisk kunster, og indleder et forhold til hele to mænd på én gang. (Men hey! Whatever Works, right?!)
ANNONCE
SF-Film - Mig og Melody SF-Film
Marietta synes dog ikke om datterens forhold til Boris. Hun arrangerer derfor et møde mellem Melody og den unge lækre britiske skuespiller Randy James, som hun har mødt på en restaurant. I første omgang er Melody ikke interesseret, men med tiden bliver hun alligevel lidt betaget af Randy.

Som om det ikke var nok, så dukker Melodys far John (Ed Begley Jr.) også pludseligt op, hjemme hos Boris. Han kræver at få sin kone og datter med hjem.
ANNONCE
SF-Film - Mig og Melody SF-Film
Woody er tilbage i mere end en forstand.

Han er tilbage i hjembyen New York, men han er også tilbage i en mere vant stil, end vi har set ham i længe.

Det skyldes måske at han skrev manuskriptet tilbage i 1977, men da skuespilleren, der dengang var tiltænkt hovedrollen, pludselig gik hen og døde, lagde Woody manuskriptet skuffen.
ANNONCE
SF-Film - Mig og Melody SF-Film
Man skulle næsten tro at Woody er synsk. Der er mange paralleller at trække fra denne film og til Woodys eget privatliv. I virkeligheden er Woody nemlig gift med sin adopterede steddatter; Soon-Yi Previn.

Et forhold der tit beskrives som et ”far-datter” forhold, mere end et ”mand-kone” forhold. Men Woody skrev altså manuskriptet mange år før sin affære med Soon-Yi.
ANNONCE
SF-Film - Mig og Melody SF-Film
Det samme gør sig gældende for Boris og Melodys forhold i filmen. Den unge Melody er let påvirkelig, og den middelaldrende Boris elsker at øse ud af sin store viden.

En del af Boris’ lærdom går dog også hen over hovedet på Melody. Hun konstaterer derfor meget sigende, at det må være hårdt at være et geni, for så har man så mange flere ting at være utilfreds omkring.
ANNONCE
SF-Film - Mig og Melody SF-Film
Filmens præmis er, at kærligheden er ulogisk. Man kan ikke stille den op som et regnestykke og få et facit på bundlinjen. I sidste ende er ”Whatever Works” jo i virkeligheden det, der gør en gladest.

På et tidspunkt befinder Boris sig til en nytårs fest. Her henvender han sig til publikum, og siger meget apropos for dagen i dag: Jeg hader nytårsaften. Alle er desperate efter at have det sjovt og fejre den på deres egen ynkelige lille måde. Fejre hvad? Et skridt tættere på graven?
ANNONCE

Med de ord ønsker jeg alle et godt nytår!

Mig og Melody har premiere den 1. januar landet over.

Drengerøvs factor: 15 %.

Whatever Works - Trailer
Teknisk information:
Original titel: Whatever Works

Dansk titel: Mig og Melody

USA/Frankrig, 2009

Instruktør: Woody Allen

Medv: Larry David, Evan Rachel Wood, Patricia Clarkson og Ed Begley Jr.

Genre: Romantisk komedie

Billedformat: 1.85:1

Lyd: Dolby Digital (Mono)

Længde: 92 min.

Premiere dato: 1. januar 2010

Biodistributør: SF-Film
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce