Connery

Mand, kend dit mobilabonnement

Denne artikel indeholder annonceret indhold

Mobiltelefonen er blevet en vigtig fyr, som kun de færreste kan undvære ret lang tid ad gangen. Måske hører du til dem, der altid er på, eller måske er du en af de sjældne, som kun ser på den, når den ringer. Uanset hvad, har du brug for et mobilabonnement, der passer til dine behov. Her guider vi til, hvad du skal holde øje med.

Tjek dit abonnement

Det kan lyde oldnordisk, men det er stadig de tre klassiske parametre – taletid, sms og data – du skal se efter, når du vælger dit mobilabonnement. Du har sikkert et abonnement i forvejen, men hvornår har du sidst tjekket, om det passer til dine behov? Det gjorde det måske for ti år siden, da du tegnede det, men meget har ændret sig siden. Derfor bør du starte med at se efter, hvad du betaler og hvor meget taletid, sms og data, du har.

Taletid

Et af de parametre, du skal se nærmere på, er taletiden. Nogle abonnementer kommer med fri tale, hvor andre har et begrænset antal timer eller minutter per måned. Taler du kun meget sjældent – det er der mange, der gør – kan du med fordel vælge en begrænset taletid i stedet for fri tale.

Sms

Det næste parameter er sms eller beskeder. Igen finder du her mange abonnementer, der kommer med fri sms, hvor andre er begrænsede. Der bliver sendt markant flere beskeder i dag, end før i tiden, så det kan være, at dit gamle abonnement ikke længere er tidssvarende.

Data

Det er gerne det sidste parameter – de inkluderede data gigabyte – som adskiller abonnementerne i dag. Her er tale om den mængde mobildata, du har til rådighed hver måned. Det vil lidt firkantet sige den internet-tid, du kan bruge.

Når du bruger mobilens data, kører den enten på 3G eller 4G (nogle steder 5G), og det gør, at du både kan surfe, tjekke sociale medier, streame og spille mv. Afhængig af, hvad du foretager dig, bruger den mere eller mindre data. Streaming er en data-sluger, mens at tjekke sin mail ikke tærer meget på dataforbruget.

Mobildata er nødvendigt, når du ikke er tilkoblet et wi-fi-netværk – det vil ofte sige, når du er ude, i biografen, på ferie, på besøg mv. Bruger du telefonen meget online, når du ikke er hjemme, kan det være en god ide med meget data, mens du kan vælge færre gigabyte, hvis du bruger den mere sparsomt. Læg mærke til, at det ikke altid vil være muligt at finde et skræddersyet abonnement. I så fald bør du vælge det, der kommer tættest på dine behov.

Hvad er vigtigt i mit mobilabonnement – i korte træk

  • Taletid
  • Sms
  • Data
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce