Connery

Livets store spørgsmål

Har I ikke ting, I går og undrer jer over? Små finurligheder i hverdagen I bare ikke kan få svar på?

Det har været diskuteret altid - livets store spørgsmål og svaret er aldrig blevet fundet, men hvad er egentlig det store spørgsmål? Det spørgsmål vi alle går og tumler med. Skribenten kommer her med bud og kommentarer på livets store spørgsmål.

Et af de spørgsmål mange har tumlet med er: hvorfor er vi på jorden. Det er jo i sig selv et elementært spørgsmål der indeholder alt hvad rigtige livets spørgsmål skal indeholde. Det har et eksistens spørgsmål. Det indeholder håb og tro på at der en mening med det hele. Meget smukt og velanlagt. Og hvorfor er vi her så? Hvad er egentlig meningen med det hele? Er der en skaber? Og sådan fortsætter rækken af spørgsmål i livets bog. Og jeg tror det er op til den enkelte selv at bestemme hvad meningen er og hvorfor den er det, men har i nogensinde overvejet de rigtige spørgsmål? Dem der virkelig tæller.
ANNONCE
Livets store spørgsmål
Som for eksempel dette: hvorfor ser man aldrig over skriften "spåkone vandt i lotto"? Burde der generelt ikke være flere spåkoner og sandsigersker der scorede kassen på lotto, kasino eller tips? Er det ikke lige til at vælte dit verdensbillede? Pludselig bliver tv-programmer som den sjette sans enormt fesne at være vidne til.

Et andet spændende spørgsmål er: "hvis en skizofren person truer med at tage livet af sig selv, er der så tale om en gidselsituation?" Her har vi virkelig fat i noget interessant. Pludselig bliver et simpelt hop fra en bygning til en gidselsituation med alt hvad der dertil hører. Og skulle man være så heldig at befinde sig i Amerika vil man opleve et scenarie uden lige. Oppe i himlen vil man se to helikoptere der belyser gidselsituationen og nede på gaden er cia, interpol og fbi samlet med den lokale politistyrke. En af dem har en megafon og han råber op til den sindsforvirret på afsatsen at han skla slippe sig selv og kravle ind igen. Jo jo det er et stort spørgsmål

Noget andet i sikkert aldrig har tænkt er spørgsmålet om "hvorfor sprøjterne steriliseres inden de skal bruges ved henrettelser i USA?" i sandhed også et spørgsmål der kan give nogle associationer. Tænk hvis enken til den afdøde anklagede den amerikanske stat for at have smittet hendes døde mand med uhelbredelig sars eller måske en ukendt koppesygdom. Vi andre ville nok være ligeglade med en aids epidemi, hvis vi alligevel var døde, men i guds eget land på den anden side af dammen er alting anderledes og det ville ikke komme af på nogen hvis enken til den afdøde massemorder fik tilkendt et tocifret million beløb fordi regeringen havde givet hendes mand bihule betændelse med en inficeret dødssprøjte.
ANNONCE
Livets store spørgsmål
Et sidste klogt spørgsmål er: "hvorfor klæber lim ikke til indersiden af tuben" eller i samme familie "hvordan får man non-stick coating til at sidde på en stegepande" og her åbner det virkelig op for tab af mange penge. Tænk på hvor mage fabrikker der ville gå nedenom og hjem hvis teflonen bare skøjtede af panden og hvis limen lå spændt og helt tør inde i typen. Tænk på hvor meget pædagogspyt der ville blive brugt på at forsøge at opløse limen så de tørrede blade de havde samlet i dyrehaven kunne blive limet fast på et gult ark karton som forældrene stolt kunne arkivere i kassen på loftet hvor også leraskebægeret og trælysestagen boede.

Ja livet fuldt af spændende spørgsmål. Det er bare at tage fat!
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce