Connery

L'illusionniste

Charmerende film om livets mange illusioner.

4 ud af 6 stjerner
Drengerøvs faktor og info:

Drengerøvs faktor: 20 %

(Hvad betyder ninjaer og drengerøvsfaktor)


Teknisk information:

Original titel: L'illusionniste

Dansk titel: Illusionisten

UK/Frankrig, 2010

Instruktør: Sylvain Chomet

Medv.: Jean-Claude Donda, Eilidh Rankin, Duncan MacNeil, Raymond Mearns og James T. Muir

Genre: Animation/Komedie/Drama

Billedformat: 1.85:1

Lyd: Dolby Digital 5.1/DTS

Længde: 80 min.

Premiere dato: 7. april 2011

Biodistributør: Miracle Film


ANNONCE
L'illusionniste - Trailer

Da en aldrende franske tryllekunstner (vis navn er ukendt, men lad os kalde ham Jacques) bliver fyret fra sit job, beslutter han sig for at rejse ud i verden, for at finde et nyt publikum. Han prøver lykken i London, men må indse, at hans show er håbløst forældet og ungdommen meget hellere vil have øredøvende popmusik fra det populære fimsede drengeband The Britoons end se tryllekunster. Derfor rejser han videre til Scotland, hvor han får et job på en lokal kro.


ANNONCE
Miracle Film - L'illusionniste Miracle Film

Her møder han en ung pige, der gør rent på kroen. Hun er meget betaget af Jacques og tror, at han virkelig kan trylle, hvad som helst frem, ud af den blå luft. Igen bliver den gamle mand overhalet af nutidens popmusik, denne gang i form af en jukeboks og han må atter begive sig videre på sin rejse. Til hans store forbavselse opdager han, at den unge pige er rejst med ham og de to er nærmest tvunget til at knytte et slags far-datter forhold til hinanden.


ANNONCE
Miracle Film - L'illusionniste Miracle Film

Historien er skrevet af et af Frankrigs største komiske genier nogensinde; Jacques Tati som en kærligheds erklæring til sin datter. Det kunne have været fabelagtigt, at opleve Tati folde sig ud som magikeren i denne historie, men vi må desværre nøjes med denne animerede version af ham. Det gør nu ikke så meget, for filmen er stadig magisk på mange måder og  er i den grad lavet i Tatis ånd.


ANNONCE
Miracle Film - L'illusionniste Miracle Film

Filmen var nomineret til en Oscar, men statuetten gik ikke overraskende til Toy Story 3. Det er dog ikke helt retfærdigt, at sætte disse to film i samme kategori. L'illusionniste er en meget mere personlig film og et håndarbejde, der tydeligvis er lavet af kærlighed til og med stor respekt for Jacques Tati og hans film.


ANNONCE
Miracle Film - L'illusionniste Miracle Film

L'illusionniste er ganske vidst en lille film og appellerer langt fra til alle. Det er en voksen animationsfilm, der både er filosofisk, nostalgisk og sørgmodig i sin fremstilling af dette menneske vis tid og profession er passé. Personligt er jeg meget mere til denne type film, der kan give mig noget at tænke over, men jeg forstår fuldt ud, at det er en smagssag. Hvis du imidlertid ikke kender til Jacques Tatis film, så er L'illusionniste et udmærket sted at starte.



L'illusionniste er en inspirerede film, der viser at livet er magisk, hvis blot man tror på det.


ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce