Connery

Lifeprint bringer dine fotos til live på en helt ny måde

Lifeprint giver dig fysiske fotos med AR-dimension

Vi lever i en fantastisk tid for tech - og hvis du bare gik ti år tilbage i tiden, ville folk tabe kæben over nogle af de ting, der kan lade sig gøre i dag. 

Den seneste gadget, vi har haft omkring testbordet, er en af den slags, der både opfylder et praktisk formål og samtidig har en feature, der vil få dine forældre til at slå en saltomortale af ren forundring. 

Vi taler om Lifeprint-printeren, der er en instant-printer, som omdanner dine mobilfotos til ægte håndgribelige, fysiske fotos. Direkte til det store fotoalbum. Men det er mere end bare en printer. 

Lifeprints nyeste printer; Lifeprint 2 er en transportabel Wi-Fi- og Bluetooth-printer, der printer analoge fotos i 7.62 x 11.42 cm, men samtidig kan man ved hjælp af Lifeprint-appen (iPhone og Google) også berige sine billeder med videoklip, så billederne - set gennem appens kamera-funktion - bliver levende. Lidt som du kender det fra Harry Potter-filmene. 

Lidt den samme idé.  - Lifeprint bringer dine fotos til live på en helt ny måde Lidt den samme idé.

Idéen er ret beset genial, og vi har set forskellige former for denne teknologi før - det er en del af det, vi populært kalder 'augmented reality'. Det, der gør Lifeprint til en genistreg, er, at de er hoppet på den stadigt stigende trend, hvor folk er begyndt at printe fysiske fotos igen. En trend, der både har bragt et væld af fotoprintere og polaroid-kameraer til markedet. Vi vil have fysiske minder, men Lifeprint formår at tilføje en ekstra værdi til det hele. 

Sådan virker det: 

LifePrint 2 kan sættes op som Wi-Fi-printer på hjemmenetværket, eller man kan koble telefonen direkte til via Bluetooth. Begge dele fungerer. Hvis hjertet i systemet er printeren, er hjernen Lifeprint-appen. Fra appen kan der både printes regulære fotos, men udstyrsstykket er de berigede hyperphotos, hvor man kan koble sit foto med et videoklip på op til 15 sekunder. 

1. Du vælger dit foto fra dit smarthpone-galleri.

2. Du krydser feltet for hyperphoto af.

3. Du vælger et videoklip fra din smartphone.

4. Du trykker print.

5. Det fysiske foto er nu kædet sammen med dit videoklip.

6. Hyperphotos kan afspilles via Lifeprint-appen - se nedenstående video:

Printeren bruger ZINK-fotopapir - den samme type, der benyttes til andre insta-printere. Det betyder, at printeren i sig selv aldrig har brug for toner og lignende. De to elementer, der skal til for at printe, er: Printer og fotopapir. Det betyder selvfølgelig også, at fotopapiret er dyrere end konventionelt papir - men det er en af kompromiserne, man må leve med. Papiret har så også den ekstra feature, at det har har sticker-bagside, så man, hvis det ønskes, kan benytte sine fotos som klistermærker. En pakke med 40 ark fotopapir koster 449,- kroner. 

Lifeprints styrke er også dets svaghed. Men det virker til, at de er klar over problemet. Problemet er nemlig, at man indtil videre skal benytte Lifeprints-app for at se billederne komme til live. Derfor har Lifeprint også forsøgt at bygge en social platform op omkring systemet, hvor andre Lifeprint-brugere - hvis man vælger det - har mulighed for at like, dele og kommentere på dine kreationer. Lige den sociale del af aspektet er ikke så meget vores kop te, men muligheden er der, hvis man ønsker det. 

Når det er sagt, er Lifeprint et godt og super kreativt bud på en fotoprinter til hjemmet. At de private fotos kan vækkes til live med videoklip, er noget, der gør et stærkt indtryk på tilskueren, og det er out-of-the-box tænkning. 

Lifeprint 2 printeren sælges eksklusivt Apple.com og Apple butikker verden over, og prisen lyder på 1.290,- kroner. Du finder den her. 

Del

Seneste nyt