Connery

Leisure Alaska

The deja in my vu

3 ud af 6 stjerner
Første gang jeg hørte drengene fra Leisure Alaska, var da jeg besøgte Danmarks Grimmeste Festival i sommers, og selvom jeg egentlig var på vej videre, blev jeg holdt fast som en flue, der er gået i et edderkoppenet. Med den ene meget væsentlige forskel, at det absolut ikke var ubehageligt at hænge der og dingle, faktisk meget tværtimod. Og mens jeg så hang der, lod jeg mig hylde fuldstændigt ind i deres forunderlige univers.
ANNONCE
Leisure Alaska
Scenen var badet i et blodrødt lys, og en stærk spot var sat på bandets forsanger Bjarke Søballe Andersen, som stod der i sin lange hvide kjortel. Og havde det ikke været for musikkens lethed havde det næsten virket helt uhyggeligt. Jeg har spurgt Bjarke, hvad det er der er med den kjortel, som han købte på en tur til Kuwait. En ting er, at han har fundet ud af det beduiner har vidst i mange år, nemlig at den er yderst behagelig at have på når det er varmt, men bortset fra det siger han: Jeg kan lide at den vækker undren. Politisk er det en sær tid vi lever i, hvor alt bliver trukket op i sort og hvidt, godt og ondt. Det jeg kan lide ved dragten er at den ikke sender et signal som er entydigt. Den kunne udtrykke forskellige religiøse og politiske sympatier - men hvilke er op til den enkelte tilskuer at finde ud af. Jeg foretrækker at folk undrer sig, frem for at de får en færdig støbt holdning serveret.

Da koncerten var slut, blev jeg lidt ked af at jeg ikke kunne tage musikken med mig, så glæden var stor, da jeg fandt ud af at det kunne jeg faktisk alligevel godt. For Leisure Alaska har nemlig for længst udgivet et album, med den noget dobbeltydige titel The Deja in my Vu.
Cd'en er som at vende tilbage, og man bliver med et tryk på en knap, atter suget ind i deres verden, og blidt ført til fremmede steder, hvor man helst vil blive. Sjovt nok så betyder Deja Vu, som er fransk " allerede set ", og er en betegnelse man bruger, når man mener at have oplevet den nuværende situation før. Så titlen The Deja in my Vu, er præcis den følels jeg får, hver gang jeg hører albummet.
Musikken går vel ind under betegnelsen indie, men for mig er den drømmebilleder på lyd. Og hvert nummer er et nyt billede og en ny historie.
ANNONCE
Leisure Alaska
"The Power has returned, allows the music to begin", hedder det i åbningsnummeret "Return of the power", og det gør den med sarte og alligevel frygtindgydende violiner, som egentlig også kunne have været film musik til kult serien Twin Peaks. Det næste nummer "Alaska Hi'" som også er et af mine yndlings numre, minder derimod mest af alt, om den goe gamle engelske up-beat musik fra 70-erne. Leisure Alaska er et band som er utrolig svært at beskrive og som bare MÅ høres. Det er et band som efter min mening, kun har vist os en brøkdel af sin formåen, og som stadigvæk har nogle store dybder, der bare venter på at komme op til overfladen, og sætte sit fodaftryk, på ikke mindst den danske musik scene. Som de selv siger i nummeret "Hey There Mister" " Whatever I might do, Whatever I might say, I'm on my way"

Leisure Alaska startede med de oprindeligt 3 medlemmer, som for at det ikke skal være løgn, mødte hinanden på toppen af det odenseanske Rosengårdscenter, til en gang rapelling. Bjarke Søballe Andersen, med hans fantastiske stemme, Andreas Joakim Fog-Petersen, på den gennemtrængende  guitar, og Jakob Rasmussen på den aldrig svigtende bas. De er nu blevet til fem, og har her i efteråret blandt andet været flere gange i Berlin for at spille, og det bliver så nu til deres andet album, som de for tiden er i studiet for at indspille.

Leisure Alaskas musik er noget, der præcis som Bjarke Søballes kjortel vil få dig til at undres, men samtidig også vække din livslyst. Jeg vil foreslå at du selv hører og mærker efter, på en af nedenstående links. Og så ellers glæde dig til at deres næste album, er på vej.

www.leisurealaska.com

www.myspace.com/leisurealaska
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce