Connery

Lammeskank a'la Abdel

Påsken er slut, men derfor behøver man ikke at stoppe med at slagte lam. Slet ikke hvis man også nyder at sætte tænderne i dens dejlige kød!

Så skal der efterårsforkæles.
Lammeskank a'la Abdel
Til 4 personer skal der bruges:

4 lammeskanke (fra bagbenene, hvis der er muligt)
1 rød peberfrugt
1 løg
2 fed hvidløg
1 stor gulerod
2 majroe
1 squash
4 kogte kartofler skåret i tern
1 håndfuld soltøret tomater
½ håndfuld rosiner
½håndfuld ristet mandler
1 rød chilli
2 neliker
1 stjerne anis
2 laverbærblade
4 kvist timian
1 spsk. spidskommen
1 stang kanel

--------------------------------------------------------------------

Hak løg+hvidløg og steg det i lidt olie, put lamme skankerne ned til dem, og lad dem brune af.

Kom spidskommen på og lad det riste af, dog uden at det bliver brændt, og kom det hele i et ovnfast fad, hæld op med vand, til det dækker, tilsæt rosinerne, chillien, nelikerne, stjerne anisen, laverbærbladene og kanelen. Kom sølvparpir på og kom det ind i ovnen på 200 grader (det skal have ca. 1½-2 timer i ovnen).

Kødet er færdigt, når man kan stikke en stegegaffel i og dreje den 180grader uden det helt store modstand. Tag kødet op og kom væden i en gryde, og kog dine grøntsager. Først skal majroerne i 3-4min. Derefter kommer du gulerøderne i, og til sidst kommes squashen og kartoflerne i.

Varm skankerne op i suppen igen og kom lidt af det hele i store dybe talerkener, og pynt af med hakket, frisk koriander.

Velbekomme!
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce