Connery

Kylling på grill

Står du og mangler inspiration til en sommer, hvor du ikke skal stå bøjet over kullene, så er der en lækker opskrift til dig her.

Sommeren er over os og har været det længe. Hvis du er glad madentusiast, så har du sikkert siddet mangen en gang og tændt op i din Weber. Følt dig som verdensmand når den ene minutsteak efter den anden er blevet vendt til perfektion.
Kylling på grill
Jeg må ærligt erkende, at jeg er ved at være en lille smule træt af mad fra grillen. Ikke den lokale kineser der sørger for min ugentlige tilgang af forkullede flæskestegssandwich. Men mad der er grillet i haven af GrillBill. Manden der kontrollerer elementernes rasen og ildens altopslugende varme.

Med andre ord; jeg savner sommermad. God gedigen sommermad, tilberedt indenfor i et køkken, hvor man har adgang til gryder, potter og pander. Der hvor magien i maden opstår og du for alvor får lov til at folde dig ud som den gourmetkok du gerne vil være.

Derfor smider jeg her en opskrift på den mest fantastiske kylling jeg kender. Den er let, saftig og blød. Den smager fantastisk og er billig. Præcis som jeg godt kan lide mine kvind.... Kyllinger.
 
Du skal bruge følgende:

Til 4 personer.
 
- 1 kylling (ikke sådan en nosseløs burfætter, men en ordentlig satan af en frilandskylling)
- 1 citron (den må ikke være overfladebehandlet)
- 1 bakke tørrede abrikoser
- Frisk timian
- Smør
- Salt
- Peber
- Honning
- 4 bagekartofler
- 8 nye friske gulerødder
 
Nu bugner dit køkkenbord af friske lækre råvarer. Behandl dem med respekt, så vil de med garanti hjælpe din mad på vej til at blive vidunderlig. Kyllingen gnides med salt og peber på skindsiden. Hvis man løfter skindet op fra brystet, kan man forsigtigt putte timian, smør (i tynde skiver) og abrikoser ind under skindet. Sørg for at fylde det hele ud. Når det er gjort, stikker du hul i citronen flere steder med en gaffel (der vil nu dufte af citron i hele køkkenet, du må ikke blive bange... det er meningen).
Citronen stikkes ind røven (eller maven om man vil) på kyllingen og gumpen lukkes til efter bedste evne. Kyllingen stilles nu til side.

Kartofler og gulerødder skrælles og vendes i honning. Nok honning til at det hele er smurt nogenlunde ind. Grøntsagerne lægges i bunden af et ildfast fad, der er stort nok til kyllingen. Kyllingen ovenpå og hele herligheden i en forvarmet ovn på 180 grader. Derinde skal din kylling så ligge, mens du åbner en kold flaske Rosé og svinger en lækker salat sammen. Kyllingen er færdig, når du kan skille låret fra kroppen uden at bruge vold.
 
God fornøjelse!
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce