Connery

Kvindediskriminering

Vi lever i dag i et samfund, hvor det nærmest er normen at diskriminere kvinder.

Her kommer en af de mere alvorlige artikler, om et emne som vi drenge alt for ofte kryber let forbi. I dagens Danmark er det fakta, at kvinder bliver tiltalt nedladende. Det er fakta, at kvinder i gennemsnit får 19 % mindre i løn end mænd. Det er fakta, at fødedygtige kvinder i smug bliver fravalgt til jobsamtalen. Det er fakta, at kvinder i højere grad bliver set på som sexsymboler, end som kvinder.
ANNONCE
Kvindediskriminering
Dette er en opfordring til alle mænd, som læser denne artikel, til at kigge sig selv i spejlet og spørge: 'Vil jeg være med at til at skabe et samfund, hvor vi diskriminerer kvinder?'.
Jeg ved godt, at det er en provokerende indgangsvinkel, men jeg tror, at det er hvad der skal til, for at komme kønsdiskriminering til livs. Hvorfor så skrive en artikel om dette ømtålige emne på et livsstilsmagasin for mænd? Svaret er enkelt: Mange bække små gør en stor å - men mere om det senere.
Det er så vigtigt et emne, at vi simpelthen ikke kan krybe uden om mere! Jeg håber, at jeg ved hjælp af denne artikel kan få dig til at tænke en ekstra gang, næste gang du taler nedladende om en kvinde. For det er ikke bare dig som skal ændre holdning - nej, det er hele samfundet, og vi begynder her i fællesskab!

Men først - hvad er diskriminering?
"Diskriminering er når mennesker med bestemte egenskaber bliver behandlet eller belønnet forskelligt fra andre, samtidig med at disse egenskaber ikke giver nogen objektiv eller saglig berettigelse for forskelsbehandlingen. Almindeligvis taler man kun om diskriminering, når mennesker belønnes eller behandles dårligere end andre, skønt man også kan tale om positiv diskriminering." (leksikon.org)

Spørg dig selv hvor tit du har talt nedladende om kvinder, spørg så hvor tit du har været en del af en diskriminerende omgangstone? Hvis ikke du kan komme i tanke om at have gjort dette, så behøver du ikke at læse mere af denne artikel, som er en opsang til alle dem som kan se sig selv i ovenstående situation.
Jeg skal da være den første til at indrømme, at når bølgerne går højt blandt drenge, er vi ofte tilbøjelige til at ride med på mandehørmsstemningen og snakke nedladende om kvinder, men nu skal det være nok!


Vågn op!

For at minde jer om det, så lever vi i år 2006 og kvinderne fik stemmeret for næsten 100 år siden. Kvinderne har i denne periode kæmpet en lang og hård kamp for borgerlige rettigheder, frihed og ligestilling. På denne tid er der sket mange positive ting, hvad angår kvindelig ligestilling. Den hjemmearbejdende mor er blevet afløst af den udearbejdende kvinde, og i dag betragter vi Danmark som et samfund med høj tolerance og ligestilling.
Derfor er det træls, når man til stadighed bekræftes i, at kvindernes kamp endnu ikke er forbi. Kvinder betragtes som mindre værd lønpolitisk, f.eks. løngabet for lige arbejde.

Alene er det svært at vende udviklingen - men sammen kan vi udgøre forskellen til, at skabe et mere ligeværdigt samfund, hvor vi behandler hinanden med respekt, uanset køn.
Min bøn til jer, mine kære venner, er at tænke lidt mere over hvad det er I siger og gør, og hvilke konsekvenser jeres handlinger har. Ikke bare overfor jer selv, men i høj grad over for andre.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce