Connery

Kunsten at være fotogen

Grimasser, spasser?

For nogle er dét at posere foran et kamera en almindelig dagligdagsting, men for mange ender billedet som regel op med et mildest talt utilfredsstillende resultat.
Kunsten at være fotogen
Utilfredsstillende er måske et stærkt ord, men uventet er det i hvert fald, når det der skulle have været et hyggeligt sommerbillede af faster Olga, mest af alt ligner en rød traktor i bikini med en smøg i munden, iført lavpriscappen med teksten; "Verdens bedste mormor!"

Om dét at se nogenlunde præsentabel ud på billeder er et specielt gen visse folk arver, skal forblive usagt, men hvis man slår op under fotogen i Politikens Nudansk Ordbog står der; og jeg citerer: "en person som egner sig til at blive fotograferet." At dømme efter omkring 97 % af alle danskeres pasbillede, kørekort eller Dankort, er der ikke umiddelbart mange danskere, der egner sig til at blive fotograferet.

Men hvad er det, der ligger bag forbandelsen på disse ID-billeder? Tredimensionel moustache, overdrevet pagehår og ualmindeligt monstrøse firkantede briller forekommer hyppigt på disse billeder - som dog heldigvis skiftes en gang omkring hvert 10. år. Er det en usagt lov, at man simpelthen ikke KAN se køn ud på de billeder, der netop er blevet taget for at vise omverdenen?
ANNONCE
Kunsten at være fotogen
Jeg blev selv for nylig selv offer for mit eget anti-fotogene træk i forbindelse med den årlige skolefotobegivenhed. Da vi fik udleveret klassebilledet, udvikledes det sig hurtigt til en bizar form for konkurrence i grimhed, og den person som indkasserede flest hånende grin havde vundet. Via en besynderlig sammentrækning af min kæbe og hals var jeg selvfølgelig en af spidskandidaterne. Da stemmerne blev talt op var der ingen tvivl - jeg gik med den eftertragtede sejr.

Til min store glæde hjalp jeg folk til en mere glad dag med grin og grimasser. Og det er så her jeg vil bede Connery"s læsere om at hjælpe os andre til en sjovere og mere interessant hverdag. Vedhæft et grimt, sjovt, underligt eller bare ualmindeligt billede af dig selv - til glæde og fornøjelse for os andre.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce