Connery

Kultfilm #2 : Tremors

Kevin Bacon skal redde en by langt ude på syvtusinde kartoffelrække fra nogle grimme, grimme orme, der terroriserer området...

Fornyligt bekræftede Kevin Bacon sammen med to andre garvede gutter, Tim Robbins og Sean Penn, at han hører til i klassen af gode skuespillere i Hollywood, da de alle tre var med til at gøre Clint Eastwood filmen "Mystic River" til en af de bedste film, vi længe har set fra "over there".
ANNONCE
Kultfilm #2 : Tremors
Bacon har haft mange, mange roller i sin tid, og nok ikke alle har været lige gode - på den anden side, alle skuespillere har vel haft deres fiaskoer i tidens løb. For 14 år siden var Bacon med i filmen "Tremors". Tremor betyder jordrystelse på dansk, men i stedet for denne interessante titel, fik filmen titlen "Ormene".

"Ormene" handler om Val (Kevin Bacon) og Earl (Fred Ward), der er ret trætte af at arbejde i en lille ødeliggende by kaldet Perfection, men inden de kan komme af sted, må Val og co. sande, at deres by er invaderet af et underligt underjordsbæst, som opspiser folk en efter en.

Hvad er dette væsen og hvor er det? På samme tidspunkt arbejder en seismolog (seismologi er læren om jordskælv) i området, og hun har opdaget nogle jordrystelser (tremors) i området. Uhyret lever under jorden, og kan dukke op uden at man lægger mærke til det. Snart er hele byen under belejring, og Val og Earl må - sammen med seismologen Rhonda (Finn Carter) - hjælpe byen med at undslippe denne ukendte terror, der truer med at jævne Perfection og dens indbyggere med jorden!

Hvad er der specielt ved den? Jo, Filmen er sjov, ikke uhyggelig, for ormene er simpelthen så grimme, at man tror, det er løgn! Selvom filmmarkedet for tiden er oversvømmet med CGI, der til tider er dybt kritisabelt, så kunne det da godt være, at ormene kunne være lavet pænere på denne måde!

Ormene er en god komedie-gyser, som minder om alle de gamle 50'er gysere, hvor et frygteligt monster kommer og bringer - næsten - verdens undergang! Der er ikke megen historie i Ormene, men det handler derimod bare om, at Bacon og hans venner skal hjælpe denne fjerntliggende by med at bekæmpe "the terror from the deep". Ormene er bestemt intet mesterværk, men er dog alligevel en ganske seværdig film, hvis man kan lide monsterfilm, og heldigvis er der så meget humor i filmen, at det kan blive ganske seværdigt.

Ormene blev fulgt op af en toer og en treer, men disse er slet ikke nært samme niveau, og nu er Ormene sågar blevet en serie over der - nogle gange kan man blive chokeret over, hvad folk vil finde på for at tjene penge, men idéen er efter min mening for dårlig, for uden Kevin Bacon og hans firseragtige hår, dur det slet, slet ikke.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce