Connery

KT Tunstall - Acoustic Extravaganza

En Ø ud for Skotland's kyst viser sig at være "stedet", hvis man vil lave god akustisk musik!

3 ud af 6 stjerner
KT Tunstall - Acoustic Extravaganza
31-årige skotskfødte KT Tunstall's fuldlængde debutalbum Eye To The Telescope, fik ingen betydelig opmærksomhed herhjemme. På trods af Tunstall's fantastiske sangskriverevner og særegne lyd, har verdensberømmelsen stadig ladet vente på sig, og det på trods af, at hun i 2004 vandrede op ad den engelske hitliste og endte med en 3. plads i 2005. I maj 2006 kom der så et nyt udspil fra Tunstall; Acoustic Extravaganza. Ifølge Tunstall's website er Acoustic Extravaganza indspillet på 2 dage. Det var oprindeligt kun tilgængeligt via hjemmesiden, men blev bredt udgivet i oktober sidste år. Efter sigende drog Tunstall og resten af bandet til øen Skye, ud for Skotlands kyst, og indspillede pladen under primitive forhold. Det kan høres!

Nu må man ikke tro, der er tale om et søvndysende over-melankolsk album, med en guitar og mundharpe som eneste ingredienser. Der er skam "gang i den"! Først og fremmest er KT Tunstall som folk-sanger, vandt til at underholde med sin musik, og det er den side af hende, der kommer frem på Acoustic Extravaganza. Der er en rigtig live-stemning over albummet. Man hører bandmedlemmerne mumle lidt med hinanden mellem et par af numrene, og det er godt! Det giver én en følelse af at være tilstede! Det giver lyst til at lytte til teksterne og på dette album ligger styrken netop i teksterne og de rå melodier!

Nummeret Ashes starter albummet, med ordene: "I am a pain, in your ass, and i'm wondering how long it's gonna last"! Sådan fortsætter albummet og på trods af temposkift og både glade og melankolske sange, er teksterne ærlige og direkte hele vejen igennem! Fjerde nummer på pladen, er et cover af Beck's Golden Age, fra albummet Sea Change. Et smukt cover, af en i forvejen smuk sang. Coveret er næsten identisk med originalen og det fungerer fint. Jeg tror det er et nummer, der skal spilles som det var tiltænkt!

Albummet slutter med Tunstall alene, kun akkompagneret af akustisk guitar, på den flotte Throw Me A Rope, som også var at finde på EP'en False Alarm udgivet umiddelbart før Eye To The Telescope. Acoustic Extravaganza er en fuldendt plade inden for genren og det må siges at være lidt af en bedrift. Ikke mindst på grund af det store udbud af akustisk/unplugged musik, der skyder frem på bl.a. MySpace. Ofte er sangene for melankolske og primitive til at kunne underholde et bredere publikum, eller også er kunstnerne, lidt for eksperimenterende og glemmer, hvad udtrykket:"Folk Music", står for! Hele ideén med folkemusik, er en betænkningsfuld tekst og en let fordøjelig melodi. Det er hvad der er tale om på KT Tunstall's Acoustic Extravaganza, acoustic når det er bedst!
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce