Connery

Kroatien - England

Hvem går videre i gruppe B?

Det så ud til at Frankrig gik videre, så derfor skulle England og Kroatien spille om den sidste billet! Det var helt klart denne kamp som så ud til blive den mest intensive!

Det var England, som stod med de bedste kort på hånden, de skulle bare have uafgjort, så ville de gå videre, uanset udfaldet af kampen mellem Frankrig og Schweiz.

Chokstart!

Det startede med et utrolig farligt indlæg af nummer 7 fra kroaterne. Dette får David James dog reddet, men kroaterne presser på og får en fod på bolden og skubber den ind over målstregen. Det skete allerede omkring det 5. minut, og så var kampen ligesom igang.

Kampen var som forventet intensiv og fuld af gode chancer.

Blandt andet fik Paul Scholes en spilning inde i målfeltet, omkring 5 meter foran mål, men kroatiens målmand Tomislav Butina redder den i bedste Thomas Sørensen manér!

England havde rig mulighed for at spille sig til nogle gode chancer. Kroatiens spil var nemlig meget offensivt. Når de havde bolden så det ud som de spillede 4-2-4! Det var meget agressivt.

På grund af den spillemåde havde England mulighed for at lægge afleveringer i dybden til deres superhurtige angribere, Wayne Rooney og Michael Owen. England udnyttede mulighederne til fulde, men det kroatiske forsvar læste dem med det samme. Blev der endelig lagt en god aflevering til dem, var den kroatiske keeper desuden også super vågen.

Det skal dog tilføjes at det kroatiske forsvar var til at snakke med, så det skal ikke lyde som om det var en stor mur, som ikke kunne trænges igennem. De stod godt, men topspillere som Michael Owen og Wayne Rooney kantrods alt få chancer ud af små ting, de er virkelig klassespillere!

Rooney in action
ANNONCE
Og vi ser netop Rooney i action. Lige inden 1. halveg sluttede, banker han bolden over i venstre hjørne! Målmanden får endda handsken på, men kan intet stille op.

Det var et perfekt udført spark, som målmanden ikke havde nogen jordisk chance for at tage, selvom han ihærdigt prøvede.

Englands udligning kom i det 40. minut hvor Paul Scholes får endt sin scoringstørke med et mål fra tæt hold. Det kroatiske forsvar failede at sparke bolden væk efter et hug fra Michael Owen. Rooney fulgte den op, og derefter kunne Scholes heade den ind!

England videre!

Rooney cementerede sejren med at score målet til 3-1 i det 68. minut. Med den nuværende stilling skulle Kroatien score 3mål for at gå videre nærmest en umulighed og det kunne man også se på de engelske forsvarere, som begyndte at slappe af. Dette resulterede dog i at Kroatien scorede til 3-2, men det virkede også her umuligt at score de sidste 2 mål indenfor 10 minutter.

Tilsidst i kampen satte Kroatien alt frem og det resulterede i en engelsk kontra hvor Lampard fik scoret til 4-2 og Kroatien var fejet af banen.

Det betyder at England og Frankrig er videre!