Connery

Kong Salami

Fredspiben

3 ud af 6 stjerner
Kong Salami
Så sker det endelig... noget nyt og spændende har sat fod i Danmark, i form af en pølse. Helt nøjagtigt en salami med fornavnet Kong, som ryger fredspibe dagen lang og fortæller de morsomste historier.
 
Det første som gik gennem mit hovede da skiven røg ind ad brevsprækken og landede på min afspiller, var Wauw. Her var der noget som ikke kun skilte sig gevaltigt ud fra mængden, men også satte sig fast i øregangen, og som en mega bonus var sjovt.
"Det her må klart være sommerens danske album" tænkte jeg, "og kommer der en koncert skal jeg helt klart stå på forreste række med min fadøl og svinge med hofterne". For det er nemlig præcis hvad man gør til dansk reggae. For hvorfor skal man da også tage flyet i flere timer, tværs over atlanten for at høre og føle reggae, når vi har vores egen stilsikre og super hotte Kong Salami.

Skal man trække sammenligninger må det være til Gangs' vilde kaniner og et tidligt TV2 med en gang paprikainfusion. Adressen er så også den samme, nemlig det vilde og ubændige Århus, som gang på gang spyer det ene mere bizarre band efter det andet ud af gabet. Den musikalske galskab, kompromiløshed og lyst til det nye og anderledes, er en anden ting de 3 bands alle har tilfælles. Intet, absolut intet, er ordinært ved Kong Salami, lige fra musikken som de selv har omdøbt fra dancehall til danskhall, over deres syrede cover, til teksterne som er historier der bør nærstuderes, da de indeholder fabler værre end Grødrene Grimm og Fontaines tilsammen.

"Den store Emil" Samsing's stemme, fører dig sammen med Rebecca Tumbiko Chipeta gennem et landskab af paradokser, hvor du møder skæbner som den lille dreng der græder, fordi han har sejlet den forkerte vej, eller manden med træbenet, som selv ikke John Travolta vil ha' som ven, for benet skramler når han går. Selv den politiske scene bliver lagt under lup i sange som Gi' os da Slesvig tilbage og Blekinge, Halland og Skåne, ligegyldigt hvad fik I kun lov at låne. Og i Far far krigsmand, mor krigsliderlig, klokken er ni og du skal komme forbi.
Albummet er produceret af Carsten "silvermix" Nielsen som også synger kor og spiller percussion på albummet, mens Mathias Samsing tæsker trommerne, Kristian Kristensen hiver i basstrengene og selveste William De Feuth Michelsen spiller guitar.

Den 28 april optræder de ved Radiohuset Rocker, og som en lille bonus information kan nævnes at hvem andre end Kong Salami kunne have stået bag FC Zulu Slagsangen

Kong salami er frisk, ny og sprudlende, det er lige hvad vi mangler her og nu når sommeren banker på og der snart skal bydes op til dans. Fra mig får de et femtal med en kæmpepil opad.

Hør en smagsprøve her: MySpace.com/kongsalami

Track Liste:

01. Træbenet
02. Lille dreng
03. Ryg en fredspibe på mig
04. Gi' os da Slesvig tilbage
05. Hop op og ned
06. OK let's do it
07. 2 halve skod
08. Næsen bløder
09. Far far krigsmand
10. Princess (skal du dikkes)
11. Sommerregn
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce