Connery

Konfus - Konfus

Dansk elektronisk poesi der har det hele i ordene.

2 ud af 6 stjerner
Konfus - Konfus
Konfus består af brødrene Andreas og Rasmus Kragh samt en computer; og så selvfølgelig alt det løse. Der er en vis symbolik i det minimalistiske grundlag, som genfindes i musikken. Bløde beats danner på godt og på ondt en baggrund for Andreas' afdæmpede og monotone vokal. Lytterens bevidsthed finder sit naturlige leje i sangskrivningen, da denne er det eneste der stikker ud og gør sig bemærket. Det gør den med en underspillet poetisk grundtone, som er ganske effektfuld. Her bliver leget med sproget. Begreber bliver vendt på hovedet, og spøjse ordsammensætninger åbner for nye perspektiver på velkendte emner.

Svagheden ved at al fokus drages til selve ordene er, at det hæver kravet til det poetiske indhold til et niveau, hvor Andreas Kraghs ellers glimrende sangskrivning ikke helt kan bære. Den musikalske baggrund såvel som vokalfremføringen kunne med fordel have været ilagt væsentlig mere patos, væsentlig flere brud og væsentlig flere eksperimenter. Konfus kræver konstant koncentration at lytte til. Glipper koncentrationen bliver cd'en forvandlet til behagelig men intetsigende baggrundsmusik, der mest af alt egner sig til at falde i søvn til. Hvad værre er, at musikken kun i glimt spiller reelt op til Andreas' sang; ganske ironisk i betragtning af at albummets cover fremstiller de to brødre hånd i hånd. Når det lykkes at forene de to brødre musikalsk, bliver Konfus dog et særdeles spændende bekendtskab; det kan mest markant høres på den glimrende titelsang Konfus og den udemærkede efterfølgende Takt Eller Tro.

Konfus er et samarbejde med usædvanligt stort potentiale. Sangskrivning af den kvalitet, der præsenteres på Konfus, er et særsyn i dansk musik. Sangskrivning i sig selv gør dog ikke et rigtig vellykket album, og derfor formår brødrene Kragh aldrig helt at brænde igennem til lytteren. De kommer tæt på i enkelte vellykkede numre, og derfor har undertegnede store håb, om at Konfus en dag udgiver et album med lidt mere patos, der holder den høje kvalitet hele vejen igennem. I denne omgang kan det dog kun blive til tre stjerner.

Tracklisting:
01.
Sød Døsig Sommerdag
02.
Lyksaligt Blind
03. Konfus
04. Takt Eller Tro
05.
Zen Igen
06.
Rul Din Sten
07. Når Du Sover
08.
Mærkelig Drøm
09.
Jeg Tager Alt I Mig Igen
10.
Hus Og Bil
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce