Connery

Kender du Cornell?

Samarbejdet med Queen's Brian May, Pearl Jam frontmand Eddie Vedder og Guns n' Roses har gjort Chris Cornell til et af de vigtigste elementer i amerikansk rock-historie.

Kender du Cornell?
Chris Cornell ville oprindeligt have været trommeslager, men fandt hurtigt ud af, at trommeslagere ikke har stor indflydelse på den kreative proces i et rockband. Chris Cornell blev istedet sanger og er kendt for sin stemme, der bærer præg af mange års cigaretrygning og druk. Hans evne til at ramme toner, som er langt højere end en normal mandestemme tillader, har imponeret musikverdenen i næsten 20 år. Han voksede op som en enspænder og som de fleste andre rockmusikere, drak han mere, end de 21 genstande Sundhedsstyrelsen anbefaler om ugen.
Han har idag 3 børn fra 2 forskellige ægteskaber og 9 albums fra 3 forskellige bands på samvittigheden. Han er dog mest kendt som frontmand for 90'er grungegruppen Soundgarden, der blandt andet storhittede med singlen "Black Hole Sun".

Soundgarden blev dannet i Seattle og havde i de første år et par udskiftninger af medlemmerne. Soundgarden bestod af Chris Cornell, Kim Thayil, Ben Shepherd og Matt Cameron. De udgav i 1988 deres debut album, "Ultramega OK", som blev nomineret til en Grammy. Umiddelbart efter udgivelsen af deres andet studiealbum "Louder than Love", på det store pladeselskab A&M, valgte bassisten Hiro Yamamoto at forlade Soundgarden. Ben Shepperd blev efter lidt overvejelser indsat som ny bassist. I 1990 begyndte Chris Cornell at arbejde på en hyldest plade til sin ven og forsanger i bandet Mother Love Bone, Andrew Wood, som tidligere på året, var blevet fundet død af en heroin overdosis. Projektet hed "Temple Of The Dog".

Temple of the dog bestod bl.a. af Eddie Vedder, som senere skulle danne et andet af 90'ernes største rockorkestre, Pearl Jam. "Temple Of The Dog var på gaden" i 1991 og bandet indspillede kun dette ene album. Senere samme år udkom "Badmotorfinger", Soundgardens tredje fuldlængde studie album.
Projektet blev først en succes mere end et år efter udgivelsen, mest på grund af, at bandmedlemmerne stort set kun var kendt i Seattles grungemiljø. Det var først da Pearl Jam's debut album "Ten", og Soundgarden's tredje album "Badmotorfinger" var blevet succeser, at "Temple Of The Dog", blev kendt og rost af musikfans.
ANNONCE
Kender du Cornell?
Efter en lang turné i Europa og efter, at Chris Cornell bidragede med materiale til Alice In Chains albummet "Sap" gik Soundgarden igen i studiet og i 1994 udsendte de deres mest anerkendte og anmelder roste album "Superunknown". Det er fra dette album vi kender "Black Hole Sun" og "Fell on Black Days". Superunknown var for alvor med til at skabe den lyd vi idag kender fra Audioslave. Det var også med dette album, at Soundgarden vandt 2 grammy's for sangene "Black Hole Sun" og "Spoonman". Succesen der fulgte albummet, viste sig dog at være for meget for Cornell's stemme, som var ødelagt af de mange koncerter, og bandet måtte aflyse en stor del af deres Europæiske turné i 1994. "Down On The Upside", blev Soundgardens sidste album men blev, på trods af gode anmeldelser, aldrig nær så populær som "Superunknown". Bandet udsendte i 1997 en pressemeddelse, hvori det blev slået fast, at Soundgarden var opløst.

Chris' første solo album "Euphoria Morning", udkom i 1999 og blev aldrig nogen stor kommerciel succes. Albummet indeholdt bl.a. en hyldest til hans afdøde ven, musikeren Jeff Buckley, med titlen "Wave Goodbye". 
 
Efter Rage Against The Machines forsanger, Zack de la Rocha, havde forladt bandet i 2000 stod de nu uden forsanger, så Tom Morello, Tim Commerford og Brad Wilk blev til Audioslave, da Chris Cornell kom til i 2001. Cornell var i gang med at indspille sit andet solo album da han blev kontaktet af "Rage", drengene, men valgte at lægge det på hylden til fordel for at arbejde med Audioslave.

Audioslave slog sig fast som et af det nye
ANNONCE
Kender du Cornell?
årtusindes største orkestre. De skrev bl.a. musikhistorie da de i 2005 spillede i Havana, Cuba, foran 50.000 som det første amerikanske band i mere end 25 år. Audioslave nåede fra 2001-2007 at udgive 3 studie albums. De huskes nok bedst for sange som; "Like A Stone", "Show Me How To Live", og "Be Yourself". Deres sidste album "Revelations", udkom d. 5 september 2006 godt halvandet år efter det andet album "Out Of Exile". De fleste mener, at den korte tid mellem udgivelserne skyldtes, at bandet var ivrige efter at opfylde kontrakt kravet fra pladeselskabet på 3 albums.

I februar '07 meddelte Chris Cornell, efter lang tids spekulationer fra pressen, at han ville forlade Audioslave.

I Audioslaves sidste tid turnerede Chris Cornell en del i Europa med en akustisk opsætning af gamle Soundgarden og Audioslave sange, samt et par covernumre. Chris Cornell er også manden bag titelmelodien til filmen "Casino Royal", som fik premiere i november 2006. Cornell havde længe givet udtryk for, at han lå inde med materiale, som ikke passede til Audioslave og den 30. april i år udgives hans andet soloalbum, med titlen "Carry on". Et album, der som sagt har været undervejs fra før dannelsen af Audioslave tilbage i 2001.
Vi bringer naturligvis anmeldelsen her på connery.dk.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce