Connery

Kasper Spez på Pavalion Jr.

Dansk raps kærligheds ikon no. 1. Kasper Spez optrådte på dette års Roskilde Festival allerede tirsdag d. 3. Juli. Jeg var taget derhen for at se om jeg kunne blive inspireret af alt den kærlighed der måtte ligge i luften.

3 ud af 6 stjerner
Kasper Spez (Nordic By Nature) - Pavallion Jr. Roskilde Festival
Kasper Spez på Pavalion Jr.
Allerede om tirsdagen på årets Roskilde Festival, spillede et af de navne jeg personligt havde set mest frem til. Langelands finest: Kasper Spez. Han skulle optræde i forbindelse med den årlige begivenhed 'Nordic By Nature' - Der samler optrædende fra Skandinavien i et mere eller mindre langt show, med en præsentation inden hvert act. Jeg kom meget forsinket til dette arrangement, men lige inden Kasper Spez skulle på (som sidste act).  Den danske rapper Kasper Spez er kendt i hiphop miljøet for at være en dygtig punchline rapper, men på sin debut ep 'Love Junkie' tager han sin musik i en helt anden retning. Hvor andre rappere vælger at lægge vægt på rim og selvhøjtidelige tekster, så vælger Kasper Spez at sætte fokus på poesi og kærlighed. Derfor var det med fuld forventning jeg tog til 'Nordic By Nature'.  
 
 Folk af alle typer (som der jo er på Roskilde Festival), var mødt talstærkt op. Koncerten startede på samme måde som 'Love Junkie' cd'en, med nummeret Det Så Vigtigt. Lige netop den start besvarede mit første spørgsmål. - Nemlig om vi skulle holde en fest, eller fortrylles af de smukke poetiske melodier, som Kasper Spez kan levere når han er bedst. I dagens anledning var der band på, og her var både repræsenteret cello, guitar, harmonika og et keyboard. Et godt eksempel på at koncerten egnede sig godt til noget love junk, frem for en battle rap. Jeg var begejstret over at se rap af den genre, blive fremført så smukt, på en sjældne solskinsstunder vi fik den dag. Fremførelsen af nummeret Tøsedreng var også i top, og folk var parate til at modtage en ordentlig omgang kærlighed og tøssedreng's rap. Det er fedt at Kasper Spez tør, i en branche der er så gadesmart og mandsdomineret. Men selv homeboys med omvendt kasket og hårde blikke, stod og nikkede med til rytmerne. Det blev til små samtaler med publikum, og det kunne til tider minde om en cafe. Alle stod op, og der var tætpakket, men alligevel kunne jeg sagtens forestille mig, at der havde stået stole og borde til publikum.  Koncerten fortsatte med en gammel klassiker Pigen På Væggen, og det var også en klar publikums favorit. Da musikken startede var der mange der rundt omkring rappede med. Dejligt at se den opbakning til et i forvejen tamt dansk hiphop program, men der var 'real love' i teltet, og det var til rapperen, til musikken og lyrikken.
ANNONCE
Kasper Spez på Pavalion Jr.
På dette tidspunkt følte jeg at koncerten flød godt, og at det var et godt program vi fik at smage. Desværre var næste nummer Mona ikke et der faldt helt i min smag. Det kan til tider være svært for en kunstner at afprøve nyt materiale, og selvom det gik fint med at fremføre det, så var det ikke lige min kop the. Det var et meget stille nummer, og som Kasper Spez selv udtrykte det med et glimt i øjet 'En godnat sang'. Jeg syntes tempoet kørte lige en tand for langsom til mig, som ellers er stor fan af det andet materiale. Det var klart et nummer jeg ville foretrække at hører derhjemme eller på en cafe, i stedet for til en koncert. Men det blev afprøvet, og folk tog godt imod det. Det var derfor glædeligt at næste nummer der hed Vindueskarmen, faldt en hel del mere i min smag, dette nummer er igen noget af det nye materiale som man kan forvente, vil komme på et senere album. Folk var nede med det, og alle de mange fans, nysgerrige folk og hvem der nu var til stede, så ud til at fordøje det godt. Det var nu blevet tid til sidste nummer, og det nummer have jeg personligt glædet mig mest til. Trøstepræmier et nummer som jeg havde set live en gang før, og der havde det taget mig med storm. Det var da klart for mig at det skulle være det sidste nummer. Folk delte også min mening, og var glade for at få en forsmag på noget nyt. 
 
 Afslutningsvis kan jeg konkludere at, det kunne have sat gang i hele teltet, hvis Kasper Spez havde valgt at spille Fuckin' Rap Eller Det Måtte Jo Komme, da det er rigtige festnumre, og der måske var en del der havde forventet det.  Men lige netop at han havde undladt det, betød at folk ikke fik to numre de kunne gå amok til. Jeg havde gættet på det måske som ekstranummer, men det passede fint at han holdt stilen i et spor.  Det var en fed fornemmelse at tage til en rap koncert, uden at man skulle hoppe rundt, eller stå med hænderne op. Der var god stemning og god stil på trods af det, og så skader fornyelse jo ikke vel? Jeg havde ikke så meget at sætte en finger på. Der var ingen fuck-ups, og koncerten kørte som den skulle, tight og præcis. Hvis man som mig kan lide denne forholdsvis nye genre af rap som Kasper Spez laver, så havde man en god koncert tirsdag d. 3. Juli på Roskilde Festival. - Vel og mærke hvis man var tilstede ;) 
 
 Fotos: Kristoffer "Kriff" Børsting - www.Flickr.com/photos/kriffster
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce