Kabyssen
Så er der nyt fra den gastronomiske side. En anmeldelse fra Kabyssen på Enø
På Enø har udbuddet af restauranter udviklet sig en del over de seneste 10 år. Der er kommet nye til og de gamle har fået nye ejere og er blevet renoveret kraftigt. På denne regnfulde junidag hvor undertegnede besøgte øen faldt valget på restaurant Kabyssen som ligger med en dejlig udsigt udover den kunstigt udgravede kanal og med et lækkert vue ned igennem det lille fiskerleje.
Menukortet lover at køkkenet ikke har travlt og at man skal læne sig tilbage og nyde roen ved et veltillavet måltid. Dette er dog lidt svært når tjenerne ikke lever op til det lovede. Vi blev sat ved et dejligt bord i en hyggelig lille udestue med et stort glasparti og ytrede at vi ønskede en tår at drikke inden vi bestilte maden. Min ledsager fik et glas husets vin - en temmelig kedelig chilensk merlot uden nogen form for spænding eller eftersmag. Jeg fik en god fadøl, velskænket og dejlig kold.
Efter er et par minutters venten kom tjeneren igen og spurgte om vi nu var klar til at bestille. Vi bestemte os begge for at prøve ugens menu som efter kortets beskrivelse var sammensat med hesyntagen til sæsonens råvarer og havens fristelser - lovende. Til dette bestilte vi en flaske Don Amarillo fra Spanien.
Forretten i ugens menu var hjemmerøget laks på sprød bund med årstidens salater. En lækker fed hjemmerøget laks blev serveret på to butterdejs trekanter og et salatblad (årstidens salater) og en lille lækker omgang marinerede rødløg og svampe i en olie/citron dressing.
Den lækre laks blev desværre fuldstændig overdøvet af den stærke smag fra grønstagerne og citrondressingen. Synd for denne laks der hurtigt kunne være blevet en favorit. Rødvinen som vi drak til både forret og hovedret var ingen succes men der var heller ikke mange valgmuligheder, så vin-feinschmeckere må gå forgæves på denne restaurant.
Hovedretten var ifølge kortet oksehøjreb med svampestuvning, nye kartofler og årstidens grøntsager. Det der midlertidigt blev serveret var oksetyndsteg med brun sovs, nye kartofler og to dampede gulerødder. Meget skuffende når man tænker på hvad kortet lovede.
Forretten i ugens menu var hjemmerøget laks på sprød bund med årstidens salater. En lækker fed hjemmerøget laks blev serveret på to butterdejs trekanter og et salatblad (årstidens salater) og en lille lækker omgang marinerede rødløg og svampe i en olie/citron dressing.
Den lækre laks blev desværre fuldstændig overdøvet af den stærke smag fra grønstagerne og citrondressingen. Synd for denne laks der hurtigt kunne være blevet en favorit. Rødvinen som vi drak til både forret og hovedret var ingen succes men der var heller ikke mange valgmuligheder, så vin-feinschmeckere må gå forgæves på denne restaurant.
Hovedretten var ifølge kortet oksehøjreb med svampestuvning, nye kartofler og årstidens grøntsager. Det der midlertidigt blev serveret var oksetyndsteg med brun sovs, nye kartofler og to dampede gulerødder. Meget skuffende når man tænker på hvad kortet lovede.
Det skal dog siges at kødet var lækkert og mørt, men det havde aldrig set skyggen af oksehøjreb. De nye gulerødder var pragtfulde og proppet med smag det eneste minus var at der kun var to. Kartoflerne smagte lækkert og dem var der rigeligt af. Så vi blev begge mætte denne dag.
Betjeningen var hurtig, lavmælt og usikker. Ikke som, det i kortet lovede langsomme og hyggelige. Lidt synd, for stedet har potentiale og beliggenhed til at blive et rigtigt lækkert sted.
Hvis i skulle vælge at ligge vejen forbi Enø, hvilket er stærkt anbefalelsesværdigt, skal i nok vælge en anden restaurant end kabyssen.
God tur
Betjeningen var hurtig, lavmælt og usikker. Ikke som, det i kortet lovede langsomme og hyggelige. Lidt synd, for stedet har potentiale og beliggenhed til at blive et rigtigt lækkert sted.
Hvis i skulle vælge at ligge vejen forbi Enø, hvilket er stærkt anbefalelsesværdigt, skal i nok vælge en anden restaurant end kabyssen.
God tur