Connery

Jøden - Monkeyjuice

Udmærket udspil fra den albumdebuterende rapper.

2 ud af 6 stjerner
Jøden - Monkeyjuice
Pladen er en 16-skæringers skive over Michael Jødens liv. Alt fra at rulle joints på Rul den op, henover ex-kærestehistorier på Glemmer du til afstandtagen fra stoffer på den lidt mere alvorlige Crazy frisk. Der er masser af energi i numrene, hvor Jøden bakkes lydmæssigt op af DJ Static, som også har fået sit helt eget nummer på pladen.  

Nummeret Hvad sker der med pladen har ligget på Jødens myspace en rum tid, og hvad der egentlig skulle ske med den, var ikke til at sige. Ikke før Dj Static fik losset Jøden bagi, og i en måned krævede, at de mødtes i studiet hver eneste dag klokken 10 sharp. Nummeret fortæller kort og godt om ventetiden før rapperen røg i studiet, og er klart et af de bedre på albummet. 
 
Seriøsiteten svinger, hvor man i den ene ende finder noget så sjældent som en rapper, der ligefrem "rapper" om personlig hygiejne. Nummeret hedder Vask dine hænder svin og gæstes af LillePis fra BliGlad til hjælp med omkvædet. Mere seriøse tanker bliver gjort sig på henholdsvis Crazy frisk og Hvad nu hvis. Førstnævnte track er et spotlight på folk med trang til at bruge næsen til at sniffe andet end næsespray, hvor Jøden dog ikke er bleg for at indrømme sit forbrug af hash, der til gengæld bliver forherliget rigeligt på Rul den op. Det vigtigste er, at fokus ikke bliver flyttet, og budskabet virkelig skinner igennem og kommer ud fra den 32-årige evighedsteenager.
ANNONCE
Jøden - Monkeyjuice
På Hvad nu hvis kan man også høre, at Jøden har været med i spillet længe. Tankerne om hvordan hip-hop'en kunne have udviklet sig, afslører et kendskab til kulturen, som kun fås indefra og gennem et liv i livsstilen. Nummeret støttes op af
Pladen er hverken kontroversiel eller decideret provokerende. Til gengæld er den varieret og gennemført, og har en rød tråd fra start til slut. Mangfoldigheden gør skiven interessant, og afspejler de talrige sider af Jøden, som han har vist af sig selv gennem tiden. Underholdende og velproduceret er meget rammende for Jødens skive, og endelig kom den.
 
Som ekstra bonus bør alle runde kollegaen Marwans myspaceside, for at se videoen På tryg afstand. Det er et politisk statement, hvor Marwan og Jøden har skrevet et glimrende nummer med indhold til eftertanke.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce