Connery

Jamie Oliver

Englands svar på Nikolaj Kirk og Henrik Boserup. Rablende sindssyg, men en gud i et køkken! Min mentor - mit idol!

Jamie Oliver - The Naked Chef - en kok ud over det sædvanlige. En mester ud i kokkekunsten. Han har helt sikkert det sorte bælte i både krydderier og brug af morter. Han kan få en røvkedelig gang pasta til, at ligne en million.
Jamie Oliver
Jamie Oliver blev født i 1975, og har siden sin entre i restaurationsbranchen, taget adskillige lande med storm. Han er kokkenes svar på David Beckham og er én blandt flere unge, engelske kokke, som i de seneste år har formået at rykke afgørende ved det engelske køkkens ry som tungt, kedeligt og fantasiløst.

I denne ny "generation" af engelske kokke udmærker Jamie Oliver sig dog specielt ved ikke, at søge mod det sofistikerede køkken. Retterne han laver ser sofistikerede ud, men er ret nemme at lave. Bare du ved hvordan en kokkekniv skal håndteres.

I min bogreol står der tre kogebøger - alle af Jamie Oliver. I disse bøger formår han, at få en til, at blive draget af det, at lave mad. Mad er ikke bare noget der skal laves og ædes. Måltidet skal tilberedes med omhu og kærlighed til råvarerne, og serveres med ømhed. Det hele står udførligt beskrevet, så succesraten er ret stor.

Alle hans profesionelle kvaliteter til trods er det dog ikke til at komme udenom, at Jamie Olivers markante personlighed har sin del af æren for hans nuværende berømmelse. Han ligner og opfører sig som en glad teenage-dreng - en vaskeægte drengerøv, når han fræser gennem London på sin blå scooter, hvis han da ikke lige sidder bag trommerne i bandet "Scarlet Division".

Har du måske nogensinde smagt verdens bedste bagte løg?

Opskrift til 4 personer:

4 salatløg uden skal på størrelse med tennisbolde

Olivenolie

2 fed hakket hvidløg

4 kviste rosmarin, hvor de nederste nåle er plukket af og hakket

8 spsk piskefløde

2 håndfulde reven parmesan

Havsalt og friskkværnet peber

4 skiver pancetta eller alm røget bacon

Løgene koges i ca 15 min i rigeligt vand, hvorefter de stilles til køling. Skær evt løgene lidt til ved stilken, for de skal kunne stå helt lige uden at tippe i en bradepande. Udhul løgene og hak indmaden fint.

Ovnen forvarmes til 200 grader. Løgindmaden og en del af krydderierne sautéres i et par minutter på en pande med olivenolie. Herefter tilsættes piskefløden og panden tages af blusset. Vend parmesanen i og smag til.

Det ser rigtig godt ud, hvis pencettaen vikles rundt om de udhulede løg og sættes fast med en rosmarinkvist eller en tandstik. Løgene stilles i en bradepande og den sautérede løgmasse fordeles i løgene.

Stil herligheden i oven og voila - 25 min senere er der en himmelsk ret klar. Hvis du synes, at det virker vulgært, at spise løg som hovedret, så server den med stegt kylling!

Jamie Olivers hjemmeside er helt klart et besøg værd. Den oser af stemning og er sprængfyld med alt du ønsker at vide om Jamie og hans familie.
ANNONCE
Jamie Oliver
Happy days!!
Del

Seneste nyt

Annonce