Connery

Jamie Cullum spillede Tivoli på den anden ende

Jamie Cullum jazzede Plænen i Tivoli så meget, at ”Den Gamle Have” må have haft brug for en lang nats søvn.

5 ud af 6 stjerner
Jamie Cullum spillede Tivoli på den anden ende
Som en del af Copenhagen Jazz Festival 2006 optrådte den engelske jazzkonge Jamie Cullum i fredags på plænen i Tivoli. Det var tydeligt at se på sammensætningen af publikum, at manden er populær i alle aldersgrupper... og ikke uden grund. Jamie Cullums repertoire spænder over klassikere som 'I get a kick out of you' og 'What a difference a day makes', til hans egne mere poppede, men mindst lige så gode, sange som 'Photograph' og 'London Skies'.

Under koncerten lykkedes det ham også at blande lidt Gnarls Barkley ind, og hans fortolkning af Jimi Hendrix' ' The Wind Cries Mary', samt Elton Johns 'Rocket Man' var meget populære hos publikum. Det var dog Jamie Cullums egne hits, der gav de største jubeludbrud blandt publikum, og så selvfølgelig udtalelsen: 'This is the most beautiful place I've ever played' - En kliche, men ikke desto mindre én der faldt i god jord. Udover at være en forrygende musiker, er Jamie Cullum også lidt af en charmetrold. Han har formået at forny jazzmusikken og hans frie omgang med instrumenterne er en god afveksling, som især de unge kan lide. Hvem kan ikke lade være med at smile, når Jamie Cullum tæver pianoet med sin taburet og efterfølgende beatboxer mens han spiller?!

Under hele koncerten kunne man som publikum følge med på en af de to storskærme i hver side. Indover selve liveoptagelsen var der lagt animationer, der skulle passe til de enkelte sange - hvilket dog ikke altid var lige heldigt, da man jo gerne ville se aftenens stjerne, og Plænens indretning ikke er optimal til koncerter af dette format. De der stod i siden, og kun kunne følge med på storskærmen, må i hvert fald
ANNONCE
Jamie Cullum spillede Tivoli på den anden ende
have følt sig lidt snydt, når der blev vist animationer af bugtende røde streger i stedet for en sprælsk Jamie Cullum. At kameramændene ikke var gode nok til at følge den altid motionerende Jamie Cullum gjorde det heller ikke bedre.

Efter 2 timers god underholdning i Tivoli var den unge Jamie Cullum nødt til at runde af. Det virkede ikke som om han ville have haft problemer med at fylde en time mere ud, men den gamle have skulle jo også hvile sig på et tidspunkt. Alt-i-alt en koncert, der ramler lige ind på en 10'er, men bliver trukket lidt ned af dårlig kameraføring og for lidt plads på Plænen. Men ingen tvivl om, at der bliver rift om billetterne næste gang hr. Cullum gæster København.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce