Connery

IV Thieves - If We Can't Escape My Pretty

At Paul Weller har haft en finger med i spillet vedrørende engelske IV Thieves er næsten unødig info, når man lytter til deres debutalbum If We Can't Escape My Pretty.

2 ud af 6 stjerner
IV Thieves - If We Can't Escape My Pretty
For dette album summer af Oasis. Så hvis man er til deres lyd, så er det helt sikkert et album, man bør checke ud. Det er et album spækket med interessante og iørehængende tracks, men når det er sagt, så holder min totale fascination desværre op. Der er helt sikkert et par solide hits imellem, men jeg synes ikke albummet bringer mig helt op under loftet.

Det første nummer på albummet, den letspiselige You can't love what you don't understand er efter min mening det nummer, der kommer til at husere stædigt på hitlisterne. Det er et velskrevet hitmateriale, efter alle kunstens regler inden for indie-rock/britpop scenen, og har både obligatoriske breaks og et catchy omkvæd. Det er bestemt min store favorit. Også Mother's Dilemma, der er at finde som track nummer 7 er at fremhæve som et af albummets højdepunkter, og kunne meget vel gå hen og blive et singleudspil.

Det er et album, der rummer umådelig stort talent, imponerende lyrik skrevet af forsanger Nic Armstrong, og jeg blev en smule nostalgisk over at lytte til det. Vi har at gøre med 12 tracks, hvoraf jeg ikke ville blive overrasket over at finde et par på et soundtrack fra en engelsk road-movie. 

Det tog mig lidt tid, at tage mig sammen til at give albummet en ærlig chance, eftersom det - trods stor professionalisme og en ualmindelig forskellighed fra track til track - forekom mig en smule kedeligt. Men en chance fik det selvfølgelig, og det vandt skam også stort efter et par gennemlytninger.

Det er hvad det er: godt produceret musik med massser af den engelske charme vi kender fra både det gamle Oasis og fra dengang vi ikke kunne få nok af drengene fra Supergrass. Den lyriske del bærer uden tvivl en stor del af æren, når jeg bedømmer If We Can't Escape My Pretty, for det er et fint album, og mange af numrene ligger lige i øregangen. Jeg er ganske overbevist om, at fans af britpop-scenen vil tage imod det med kyshånd, men jeg tvivler dog på det nogensinde går over i historien.

Albummet fra IV Thieves får 4 stjerner, da det overvandt min skepsis ved nærmere bekendtskab, og jeg vil bestemt opfordre fans af midt-90'ernes engelske musikscene til at få fingre i If We Can't Escape My Pretty, hos den målgruppe tror jeg det går rent hjem!

Tracklisting:
1.
You Can't Love What You Can't Understand
2.
Catastrophe
3.
Take This Heart
4.
Sound And The Fury
5.
Day Is A Downer
6.
Higher
7.
Mother's Dilemma
8.
All The Time
9.
Die In Love
10.
Have Pity
11.
Lay Me Back Down
12. Chase Me Off/Out
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce