Connery

Icemat Siberia Headset

Det populære headset fra Icemat anmeldes

5 ud af 6 stjerner
Vi har tidligere stiftet bekendtskab med Icemat, da vi kiggede nærmere på deres Icemat 2nd Edition Mousepad. Denne gang har vi fået deres utroligt populære headset til test.
Icemat Siberia Headset
Markedet for headset er abnormt, og det kan til tider være svært at finde et headset, der falder lige i ens smag. Der kan være flere kriterier for valg af headset, det kan være design, hvor god lyden er og ikke mindst prisen.

Headsettet vi i denne omgang har fået til test, er det meget roste og populære headset fra producenten Icemat. Hvorfor det er meget rost og populært, vil vi finde ud af senere i testen.

Design
Det første, der springer en i øjnene, er, at headsettet virker stort og hvidt. Headsettet er udstyret med nogle meget bløde kopper til ørerne. Der går to bøjler over hovedet til at stabilisere og under dem finder vi en blød bøjle, der er forsynet med to meget små wires i begge ender.
Man kan diskutere, hvor holdbare de wires mon er, for de er virkelig tynde, og umiddelbart virker de skrøbelige.
Ikke desto mindre er de ikke gået i stykker endnu, og headsettet har været til test i et par måneder, for at vi kunne få dannet os et ordentlig indtryk af dem.
Ørekopperne er helt runde og ret tykke og headsettet virker unægteligt stort.

Icemat Siberia er forsynet med ledning i venstre side (L), denne er 1 meter og derudover følger der en ekstra ledning med, hvori selve mikrofonen og volumehjulet sidder. Denne ledning er cirka 2 meter.
Det "sjove" ved denne del er, at ledningen på 2 meter kan deles i to, så man udelukkende kan bruge de 2 meter som en slags forlænger med volumehjul, hvis man ønsker dette. Ledningen med volumehjulet er af samme tykke slags, som vi finder på headsettet, ledningen med mikrofonen er noget tyndere.

Måden, man fjerner og sammensætter de to ledninger, foregår via en form for klips - meget nemt faktisk. Dog kan det samtidig være ret upraktisk, da der hurtigt kan opstå kabelrod og de kan filtre eller lettere hænge fast i ting.
Mikrofonen er udstyret med en klips, så man kan sætte den på tøjet og har ydermere en on/off knap.

Alt i alt har man 3 meter ledning at gøre godt med, når de er sat sammen, og det må kunne tilfredsstille langt de fleste. Personligt synes jeg dog den første ledning er lige en tand for kort. 1 meter er næsten ikke nok til at nå fra headsettet og ned til computeren. Jeg har udgang for lyd i fronten af kabinettet, og kabinettet er endda løftet cirka 25cm fra gulvet.
ANNONCE
Icemat Siberia Headset
Jeg kan godt se problematikken i dette design, for hvis den første ledning havde været 1,5 meter, ville der være mere kabelrod på bordet, når ledningen med mikrofonen og volumehjulet kom i forlængelse. På den anden side ville man være fri for at have ekstraledningen sat til. Det er ikke noget jeg personligt ønsker altid.

Lyden
Det er nok det mest interessante punkt, da man må formode, at de fleste nok køber hovedtelefoner eller headset på grund af lyden. Icemat Siberia har som nævnt været til test gennem et par måneder, for at jeg virkelig har kunnet danne mig et ordenlig overblik over dem, og dermed kunnet give jer brugere et fyldestgørende indblik i, hvordan de er. Højttalere har nemlig i al almindelighed en tilspilningsperiode, før man får den fulde klang at forholde sig til.

Headsettet er blevet testet ved mange forskellige typer lyd.
Det er blevet kørt igennem forskellige genre af musik, film og ved forskellige spil.
Generelt set er lydbilledet faktisk rigtig godt. Både bassen, mellemtonen og diskanten er dejlig klare.

Selv når man skruer rigtig meget op for volumen, er bassen stadig dejlig dynamisk og der kommer ingen nævneværdig forvrængning af lyden. Og det skal lige nævnes, at de kan spille rigtig højt!
Mikrofonen virker helt som den skal. Lyden er ganske klar og der er ikke rigtig noget at komme efter.

Ser man i relief til prisen, sidder man faktisk med et rigtig godt produkt i hånden.
ANNONCE
Icemat Siberia Headset
Komforten
Eftersom headsettet er forsynet med wires og blød nakkebøjle, kan de tilpasses hovedet lige præcis, som du vil have det. De kommer til at sidde perfekt og den optimale komfort opnås.

Icemat Siberia er som sagt udstyret med nogle meget bløde ørekopper, og det gør dem behagelige at have på.
Til trods for de meget bløde ørekopper synes jeg dog, at de er lidt ubehagelige at have på i længere tid af gangen, da selve headsettet trykker lidt om ørerne, så jeg havde gerne set dem sidde lidt løsere.
Det er ikke et problem for alle, men undertegnede kan ikke bruge dem en hel dag.

Prisen
Icemat Siberia fås i både hvid og sort. Aktuelt billigste pris fundet via EDBpriser.dk for den hvide er 338kroner, og 336kroner for den sorte. Prisen må absolut antages som værende rimelig, når man tager i betragtning af, hvor meget headset man i grunden får for pengene.

Konklusion
Det er første gang et headset kommer forbi redaktionen, og det har været en rigtig stor fornøjelse at teste det.
Det er et stort headset, som umiddelbart kan virke lidt klodset og skrøbelig, men det har til fulde levet op til forventningerne om at være et prisbilligt men godt headset.

Den måde ledningerne kan splittes på er ganske smart, men giver også meget kabelrod. Vi havde gerne set en lidt smartere løsning, så kabelrod formindskes.

Generelt set er det et rigtig godt headset, og det er meget alsidigt på grund af, at mikrofonen og forlængerledningen er valgfri.

Alt i alt rammen vi en score på 8 ud af 10.

Positivt
  • Prisen
  • Alsidigt
  • Lyden


  • Negativt
  • Kan sidde lidt for stramt på hovedet
  • For kort hovedkabel og mulighed for kabelrod

    Icemat Siberia Headset er venligst udlånt af Soft Trading.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce