Connery

Hip Hop Pris 2006 - The Winners

Værterne havde fået stablet et ganske glimrende show på benene på Store Vega, L.O.C. og Track72 hev hver et par priser.

Et eksplosivt show og en veloplagt vært var hjørnestenene i fredagens storslåede hiphopprisshow i Vega. Thomas Madvig gjorde det formidabelt som vært, og hverken ved lyd eller sceneoptræden var der noget at sætte en finger på.
Hip Hop Pris 2006 - The Winners
PerVers lagde ud med et medley fra hans nye plade med hjælp fra Vincent Van Go Go på instrumenter, og sammen fik de fyret et fedt show af med rigtig god lyd. Senere var Jokeren på scenen med StreetMass, Gettic inklusiv Miss Lou & Nemo, IdaAida, Strøm, samt for tiden P3hittende Johnson (+Alex) med 'Kig Forbi'. Alle lavede upåklagelige sceneoptrædener, og fik Vega til at hæve loftet et par meter. Da Jens Lyn tog sin pris for årets danser, skal det siges, at han gav et halsbrækkende bevis på, hvorfor lige netop han havde gjort sig fortjent til netop denne pris. Mage til akrobatik skal man nok en tur i cirkus for at opleve, men Jens Lyn gør det vel og mærke uden sikkerhedsline på eller sikkerhedsnet under sig!

Track72 tog sig en smule overraskende af Årets Album samt årets Danske Producer. På sin vis falder de to priser i år dog ikke langt fra hinanden, da juryen i begrundelsen for årets album blandt andet nævner Tues evner til at bruge fortidens erfaringer og lyd, men samtidig give et bud på hvad fremtiden vil vise os, sammensat med gæsterap og instrumentaler af høj klasse.
ANNONCE
Hip Hop Pris 2006 - The Winners
Årets danske Liveact blev Static & NatIll. Samme duo modtog aftenen forinden prisen for Årets Danske Hiphop Udgivelse til Danish DJ Awards, og juryens begrundelse faldt også ganske glimrende sammen med netop dette album:


'Selvom debuten 'Teamwork' præsterede at få energien ned på vinyl, SKAL drengene opleves live.'


Årets Danske Arrangement gik til velkendte 'Århus Took It'. Kong Winther står bag, og hvert eneste år er dette arrangement jampacked med sublime navne. Årets Århus Took It løber i øvrigt af staben i starten af oktober. Vær der eller vær firkantet!

Årets Danske Artist blev 8210's 100 kilo banger - L.O.C., som samtidig vandt publikumsafstemningen om Årets Danske Hit for 'Frk. Escobar'. Om L.O.C. havde juryen blandt andet følgende som begrundelse for årets artist:

'Med 'Cassiopeia' viste han at han stadigvæk har 'det' der gør ham til den danske rapgud! L.O.C. sigter dog ikke efter laveste fællesnævner, flertallet elsker bare det han laver'.
ANNONCE
Hip Hop Pris 2006 - The Winners
Ingen prisfest går udenom hiphoppens svar på grønspætterne, nemlig Outlandish, som i år havde stået for at arrangere 'Alko/røgfrie koncerter'. For dette havde juryen valgt at tildele gruppen 'Årets Danske Move', og om nogen forstår disse 3 jo at bygge broer mellem de kløfter kulturer til tider skaber.

Aftenens resterende priser gik som følgende

Årets Danske Musikvideo - Troo.L.S & Orgi-E for 'Inden det for sent'

Årets Undergrundsnavn - Pede B

Årets Danser - Jens Lyn

Årets Grafittiartist - Soten

Årets Udenlandske Artist - Kanye West

Årets Udenlandske Album - Common med albummet 'Be'

Årets Danske DJ - Den Sorte Skole

Sidst og måske størst kan nævnes Ken 'The Duke' Larsen, som blev tildelt årets ærespris. Følgende begrundelse havde juryen strikket sammen, og mere skal der vel ikke siges.

'From Denmark, without headphones...' I dag er hovedbøffer et sjældent syn bag 1210'erne. Ikke kun danske DJs, nej alle skylder 'The Duke' en tak for hans bidrag til turntabelismen. Hans nytænkning har virket som inspiration for de senere generationer af DJs. Hvor andre nævnes for deres diplomatiske arbejde for hip hop kulturen, skal 'The Duke' hædres for hans interne udvikling og påvirkning.'


Med årets show in mente kan man kun krydse hvad man har, for at der nu igen ikke skal gå 2 år i mellem priserne bliver kastet rundt. Vega havde mixet kortene helt rigtigt, og må også sidde med fornemmelsen og den søde smag af succes i munden. Eneste 'men' jeg kan tilføje, er af den personlige slags. Selv havde jeg gerne set, at man ved præsentation af nominerede, havde vist en kort sekvens med dem, i stedet for blot at liste dem op på en kedelig skærm, og måske også have haft en endnu større central skærm som base. Men hvad havde der også været ved et show, hvor man ikke kunne sætte en finger?

Efter 16 priser var delt rundt, fortsatte Raekwon showet, og kørte således aftenens hovedtema videre ind i et brag af en koncert. En ganske glimrende måde at få rundet aftenen godt af på, og sikkert en måde at lokke lidt ekstra folk ind i salen på. En ting er sikkert - i fredags virkede det!

Fotos: Anette K
ANNONCE
Hip Hop Pris 2006 - The Winners
Del

Seneste nyt

Annonce