Connery

Halo 4 [Anmeldelse]

Ny udvikler, nye fjender, men en gammel hovedperson. Kan Halo 4 løfte arven fra Halo 3? Eller skuffer det som O.D.S.T., Reach og Halo Wars?

6 ud af 6 stjerner
ToTheGame.com - Halo 4 [Anmeldelse] ToTheGame.com
For de uindviede kan jeg fortælle, Halo 4 er et førstepersons-skydespil. Og et godt et. Du styrer karakteren Master Chief og ledsages af AI'en, Cortana. Og Halo 4 handler i høj grad også om hende.

Halo 4 er det første spil i Halo-universet, der ikke er udviklet af Bungie (her ser jeg bort fra Halo Wars af Ensemble Studious). Udvikleren hedder denne gang 343 Industries og det er noget af en arv, de skal løfte.
ANNONCE
ToTheGame.com - Halo 4 [Anmeldelse] ToTheGame.com
Halo 4 foregår på Forerunner-planeten Requiem. Som altid skal du nedlægge fjender i hobetal, men ud over de obligatoriske Covenants, har 343 Industries tilføjet de nye Prometheans, der krigere skabt af Forerunners.

Handlingen udspiller sig fire år efter Halo 3, så Master Chief har fået sig noget af en powernap. De otte missioner i spillet er utroligt varierede og tempoet er noget nær perfekt. Spillet starter på rumskibet Forward Unto Dawn, hvor du som spiller vækkes få øjeblikke før skibet indtages af Covenant. I forsøget på at advare et venligsindet rumskib, slipper du tilfældigvis spillets hovedantagonist, The Didact, fri. Han overtager styringen af Covenant og Prometheans og angriber det venligsindede skib.

Husker du, jeg nævnte noget om Cortana? Hun er forresten ved at dø. Altså ikke ligesom et menneske, vi snakker jo om en kunstig intelligens. Men hun er ved at brænde sammen. Hun forklarer Master Chief, at mindste holdbarhedsdato for en AI som hende for længst er udløbet. Bum. Så nu skal vi ikke kun nedlægge The Didact og hans soldater, vi skal også redde vores trofaste følgesvend.
ANNONCE
ToTheGame.com - Halo 4 [Anmeldelse] ToTheGame.com
Det er igen muligt at spille kampagnedelen alene eller i co-op mode - enten i split-screen eller med op til tre medspillere via Xbox Live. Derudover introducerer 343 Industries spilmoden Spartan Ops, som udgives i episoder og minder om en selvstændig historie-dreven kampagnedel.

Multiplayer i Halo 3 var fænomenalt, morsomt og uhyre vanedannende. Derefter kom Halo Reach og ODST, der var skuffende. Jovist, det var stadig fornøjeligt, men Halo 3 havde bare noget specielt over sig. Dette noget er tilbage i Halo 4.

Der er ikke noget nyt under solen i multiplayer, men det er simpelthen så fængende, at man ikke lægger det fra sig lige med det samme. Forbered jer på at miste utallige timer til skærmen.
ANNONCE
ToTheGame.com - Halo 4 [Anmeldelse] ToTheGame.com
Grafikken minder meget om tidligere udgaver af Halo. Den imponerer således ikke, men er blevet optimeret og gør det rigtig godt. I stedet for de ophøjede hymner og teatralsk musik, der var til stede i Halo 3, er blevet erstattet, hvilket jeg ikke er ubetinget fan af. Den nye musik er stemningsskabende, men ikke bombastisk og mindeværdig som tidligere.

Alt i alt er Halo 4 muligvis det bedste spil i serien. Det gør op med de tvivlsomme "efterfølgere" til Halo 3 og sparker nyt liv i Halo-serien. Samtidig lover det bedre tider og skaber et solidt grundlag for næste generation af Xbox-konsoller med to efterfølgere i støbeskeen.

Undgå Halo 4, hvis du ikke kan lide science-fiction shootere og hader at spille multiplayer. Ellers bør du købe det. Eller stjæle det. Gør alt for at eje det!
ANNONCE
Spilanmeldelsen bliver leveret i samarbejde med OnePlay.com, som står for at levere spil til vores anmelder. Med OnePlay kan du leje dine spil billigt på nettet. Du beholder spillet, til du er færdig med at spille. Derefter sender du spillet portofrit tilbage. Når OnePlay modtager spillet retur, sender de dig et nyt.

Det er en nem måde at prøve mange forskellige spil uden at investere for mange penge i dem selv. Der er desuden ingen bøder og gebyrer.

Læs mere om OnePlay.com og oprettelse her.
ANNONCE
GENRE: First Person Shooter
PLATFORM: Xbox 360
UDVIKLER: 343 Industries
UDGIVER: Microsoft
ONLINE: Ja
UDGIVELSESDATO: 6. november
Del

Seneste nyt

Annonce