Connery

GUN

Velkommen til det vilde vesten

4 ud af 6 stjerner
Neversoft som vi bedst kender fra Tony Hawks spillene står denne gang bag GUN, et First Person Shooter som fører os tilbage til dengang i det vilde vesten hvor alt blev klaret med en seksløber.

Historie
GUN
Som spiller følger man den unge mand Colton White som sammen med sin far Ned White lever livet på sletten som storvildtsjægere. Alt ånder fred og idyl og tingene går som de nu engang gør, men så tager tingene pludselig fat og før man aner noget er man hurtigt blevet dybt begravet i en historie som dækker over massevis af ting såsom et angreb på en flodbåd, indtagelse af et fort osv.
 
Imens man graver sig dybere ned i historien skal man igennem mange sidespring som dækker over forræderi, komplotter og grådighed. Selvom historien giver mange muligheder for små sidespring så går den kun en vej og selvom historien ikke ligefrem tager nogle ændringer som man bliver helt overrasket over er den alligevel dyb og interessant at følge med i.
ANNONCE
GUN
Gameplay
GUN er et åbent action adventure i stil med spil som Grand Theft Auto. Man er fri til at bevæge sig rundt på må og få og bestemme hvornår man følger historien eller at tage et sidespring enten med en sidemission eller bare for at kigge sig omkring i det vilde vesten.
 
Man kommer i besiddelse af alle de våben som man kan forvente sig såsom seksløbere, haglgevær, dynamit osv., måske ikke det store udvalg, men jo længere frem i spillet man kommer får man mulighed får at opgradere sine våben eller simpelt bytte dem ud med de personer man dræber undervejs.

For at sikre sig at blive bedre med sine våben, få mere plads i patronbæltet og meget andet er man nødt til at købe hos de forskellige shop keepers som er fordelt i spillet og dette gøres undervejs i spillet hvor man får adgang til forskellige missioner eller de såkaldte wanted posters som giver en lidt ekstra penge ved at enten dræbe eller fange en bandit.
 
Ud over penge for sidemissionerne får man også en bonus til for eksempel hvor godt man skyder, hvor god en hest man har, alt sammen noget der skal forberede en bedre på det stigende niveau af svære modstandere.

Grafik
Grafikken i GUN er ikke det helt store, men ser alligevel meget pænt ud. Et af spillets største grafiske problemer ligger mest i de såkaldte clipping fejl som er når for eksempel tingene stikker igennem hinanden, hvilket man desværre oplever ret ofte, men alligevel ikke betyder noget. 

Kameravinklen er fritsvævende og virker forholdsvist godt til at man kan få det overblik der er nødvendigt, det sker sjældent at vinklen bliver et problem for spilleren.

Lyd
ANNONCE
GUN
Lyden i GUN er et de ting man kan nyde, især hvis man er til seksløbere, haglgevær og eksploderende dynamitstænger. At høre seksløbere blive affyret i en hurtig byge af kugler, forudsat af man er hurtig nok, er en nydelse i sig selv alt imens alverdens afskum prøver at give igen med deres egne våben.


Derudover blivet spillet også krydret med godt baggrundsmusik som er lige tilpas, ikke for prangende og ikke for vagt.
Et af de steder hvor lyden er benyttet til fulde er det gode stemmeskuespil der er lagt bag.

Hver eneste person i spillet har en god solid stemme bag sig, især vores allesammens gode Kris Kristoffersen som den gamle Ned White, en person hvis stemme altid passer perfekt til rollen.

Konklusion
GUN er endnu et spil i rækken af de såkaldte åbent miljø spil med en fri mulighed for at følge spillets historie og at gå omkring og følge sit eget tempo, men spillet lider dog under disse alternative missioner til historien som ikke rigtig giver spilleren den fulde fornøjelsen, men i stedet ofte bare føles som ekstra fyld hvilket er ærgeligt.

Der er som sådan ikke noget nyt ved dette spil, men selve historien og det gode stemmeskuespil formår alligevel at kunne løfte spillet ret godt, dog savner man noget nytænkning i denne tid med mængden af spil med åbne miljøer og historie.

Og til dem der formår at nå så langt til at gennemføre spillet kan man undre sig over hvorfor den lille godte man får lov til at lege med til sidst ikke blev tilgængelig noget før.

Links:
Officielle hjemmeside
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce