Connery

Grand Avenue - The Outside

Storslået og følelsesladet rock med for få satsninger.

2 ud af 6 stjerner
Grand Avenue - The Outside
The Outside lægger lovende ud. Indledende Give Myself Away slår utvetydigt fast, at produktionen er pletfri, og med London hives lytteren ind i en verden af brusende guitarer og desperat længsel. Lyrisk fungerer sangen glimrende med linjer som "Bruised and in your room / My mind is clear when in front of you / I love the smell of your skin / It's crawling all over me again", der af forsanger Rasmus Hansen fremføres med lidenskabelig indlevelse. Beklageligvis står indlevelsen i kontrast med albummets lydside, der rækker ud mod en international mainstream, som den fremføres af blandt andet Coldplay. Sammenligningen bliver ikke mindre oplagt, af at Rasmus Hansens stemme har en umiskendelig lighed med Chris Martins. På titelnummeret The Outside og særligt efterfølgende Winter's Passing By bliver sammenfaldet decideret skræmmende, og så meget desto mere oplagt af at begge bands balancerer på den samme knivsæg mellem at være følelsesladede og at være patetiske.

Det er umuligt at komme uden om, at gruppens lyd på ingen måde er nyskabende, og alligevel er det værd at fremhæve, at Grand Avenue ikke bare er en overflødig kopi af tidens populærmusik. Numre som London og Winter's Passing By ligger i genrens absolut kvalitetsmæssige top og burde, hvis der var nogen retfærdighed til, hærge MTV og gøre albummet til en international bestseller. Desværre lider The Outside under at kunne deles forholdsvist skarpt op i 6 glimrende og 5 jævnt kedelige numre, som primært fungerer som fyldstof. Det gør det svært at se albummet som en relevant helhed, der har en værdi, der bevæger sig ud over de enkelte numres åbenlyse hitkvaliteter.

Grand Avenue udfylder med sin fremragende blanding af melankoli og patos en forsømt niche på den danske musikscene, men det er mere tvivlsomt om det samme gør sig gældende internationalt. Ikke desto mindre er The Outside en glimrende udgivelse indenfor sin genre. 3,5 stjerne herfra.

Tracklisting:
01.
Give Myself Away
02. London
03.
Bullet
04. Monday Morning
05. The Outside
06. Winter's Passing By
07. Anything That's You
08.
Closer
09.
You Please Me
10.
Restless World
11.
Ordinary
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce