Connery

Grækenland - Rusland

Grækenland stod med det ene ben i kvartfinalen, Rusland med det ene ben i... Rusland.

Grækenland skulle bare have et enkelt point for at være sikre på at gå videre.

Rusland havde 0 point og ingen chance for at gå videre. Grækenland havde altså alle muligheder for at gå videre. Rusland havde med andre ord kun æren at spille for, men Grækenland har aldrig gået videre i en slutrunde, så der var noget mere end æren at kæmpe for.

Shock-start

Allerede efter 2 minutter scorede Rusland, og Grækerne stod nærmest i chok. Russerne havde startet som lyn og torden og havde scoret et mål. Lige pludselig var alt åbent i gruppe A. Da resultatet nåede tilskuerne i kampen mellem Portugal og Spanien gik publikum helt amok.

I det 17. minut stod Bulykin helt fri inde i det græske forsvar. Det var et indlæg fra hjørne hvor han løb ind og satte hovedet på, direkte i nettet. Grækerne stod bare og kiggede. Der var ingen der pressede Bulykin, og han havde det nemt.

Det fortsatte

Omrking det 20. minut var der fare på fære i det græske forsvar igen. Det var på et russisk kontra som nemt kunne have udløst et mål, men løb ud i sandet.

Så igen var der en kæmpe chance for russerne. Efter et indlæg og lidt tummult ender den foran Kajanka som bare skulle sparke den ind. Men han hugger den langt over målet. Det er endnu uvist hvem overskuddet går til.

Det var en rigtig hektisk kamp. Lige efter den chance som Rusland sagtens kunne have scoret på, fik Grækenland en kæmpe mulighed. Det var et indlæg som bare skulle have en kontrolleret inderside, men på forunderligvis blev den sikre inderside sparket langt over målet. Vi undredes alle over hvordan sådan noget kan lade sig gøre.

Henimod afslutningen af halvegen havde grækerne stadig ikke rigtig fået styr på tingene. Stillingen var stadig 2-0 til Rusland, og Grækenland havde virkelig brug for at komme i gang. Rusland havde stadig store chancer.

Selvom Rusland kun spillede for dets lands ære, så skal jeg love for at de kæmpede for det. De gav sig ikke uden kamp.

Forløsningen

Få minutter før pausen fik grækerne scoret. Det var en meget effektiv afslutning af Vryzas som koldt og kynisk lobbede bolden over den russiske målmand. Chancen startede som et halvkikset indlæg, men den var ikke forspildt endnu. Grækerne kæmpede og fik sat hovedet på. Den røg over mod venstre stolpe hvor Vryzas afsluttede flot!

Efter pausen

... havde grækerne endelig set situationens alvor, og fundet ud af at de var nødt til at komme frem på banen. De fik presset russerne lidt længere tilbage på banen. Efterhånden turde grækerne spille fodbold igen.

Det kan ikke udelukkes at grækerne havde fået en ordentlig opsang af deres træner, den karismatiske tysker Otto Rehhagel.

2. halveg forløb lidt mindre dramatisk. Holdene var mere jævnbyrdige, og begge hold kom til chancer.

Omkring det 75. minut havde grækerne en meget stor chance. Det var en bold lagt i dybden. Russerne appellerede forgæves for offside. Angriberen var helt alene med russernes målmand, Viatcheslav Malafeev. Det så ikke ud som om han vidste hvor stor en chance han egentlig havde, for tæmningen var meget ringe. Til hans forsvar var han hårdt presset af russernes målmand.

Grækerne havde alle muligheder for at bringe balance i regnskabet. En udligning kunne have sendt grækerne direkte videre, men chancen blev misbrugt på det groveste.

De næste ti minutter blev forfulgt af et hårdt græsk pres. De havde blandt andet et rigtig godt forsøg på frispark. Skuddet blev igen flot reddet af Malafeev, som stod en flot kamp.

Slutningen

Rusland får reddet deres ære og får hentet deres 2-1 sejr hjem over Grækenland. Slutningen var præget af at Grækenland vidste Portugal var foran, og at de dermed var i kvartfinalen.