Connery

Frank Zappa

Apostophe (!) og Overnight Sensation på DVD

2 ud af 6 stjerner
releasedato: 30 april 2007
label: Playground
Frank Zappa
Overnight Sensation af Frank Zappa var et af de albums jeg først forelskede mig i efter at jeg var trådt ind i det livsafsnit man kalder puberteten. Og det er en kærlighed som stadig varer ved og ikke er mindsket det mindste. Jeg tror at en af hemmelighederne bag det er, at Zappa var langt forud for sin tid rent musikalsk, og vel den dag i dag stadigvæk er det. Han var en mand som turde, og for hvem det musikalske univers han skabte, var en del af ham selv. Han var en mand som søgte grænserne for derefter at overskride dem med 180 i timen. Han var manden som var i stand til at mixe jazz, blues, soul og rock i et enkelt nummer og ikke kun slippe godt fra det, men gøre det til et udødeligt mesterværk. "For mig er absurditet den eneste realitet" sagde Zappa og smilede. For humoren er en anden ting der om noget kendetegner hans musik. Tænk bare på et nummer som Don't eat that yellow snow...

Desværre døde geniet Frank Zappa i 1993, men med denne DVD er det som rækker han sin hånd op af graven, og griber dig om hjertekulen en gang til. For dem som ikke kender Zappa kan jeg kun sige; hvad venter du dog på. Og skal man først starte bekendtskabet, er der vel næppe noget bedre sted at gøre det, end på Overnight Sensation og Apostrophe.
   
DVD'en starter og ender med en masse interview's af både hans gamle musikere, venner og familie, krydret med klip fra hans koncerter. Man lærer manden og musikeren at kende, man lærer hvad der var bag ved numrene. Hvilke tanker og ideer og hvad der bar dem frem, tilsat alverdens sjove anekdoter. Og smukt guidende dig igennem hans musik, gør ingen ringere end sønnen Dweezil Zappa. Hvis man forventer at man skal høre en koncert vil man blive skuffet, denne her DVD er helt klart for Zappa kendere og entusiaster, som vil vide mere og have musikken skilt ad i enkelte dele, for at nyde hver en bid af den.

Bonus materiale er der en del af, og indeholder blandt andet to liveoptagelser med Zappa. Montana optaget i Roxy 1973 og I'm the slime fra et Saturday Night Live 1976. Efter at have set og hørt DVD'en er jeg er ikke i tvivl om, at jeg i min bededagsferie kommer til at genhøre alle mine Frank Zappa albums, for det er hvad den giver en lyst til. Når den så alligevel kun får et firetal med pil opad, er det fordi jeg godt kunne have ønsket mig, nogle flere live optagelser med Zappa selv og lidt mindre teknik.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce