Connery

Forbrugerguide til vold

Hvad er hvad i vold?

Mænd er født til at være krigere. Sådan er det bare!
Forbrugerguide til vold
I alle de lege, vi finder på som børn, er den grundliggende tese, at legomænd, indianere og mindre søskende har bedst af at blive slået, skudt, brændt eller trampet på, til de går i stykker. Vold er et universelt mandesprog.
 
Spørg en islænding, om han vil 'smut' ud i køk'ned og find' lidt rødgrød med flød' i kølern', og han vil stirre tomt på dig. Smækker du ham en syngende flad og gentager ordren i råb og fagter, vil du snart opdage, at sprogbarrierer er en saga blot. (prøv det ikke med finner, da det er få herhjemme, der kan steppe til deres knivskills).

Desværre har vold i de senere år fået et uheldigt rygte på trods af sin åbenlyse kvalitet som aggressivitetsventil, retfærdighedsudmåler og debatmiddel. Af en eller anden grund er vold blevet slået i hartkorn med at være et dårligt menneske, eller ligefrem dum og gorillaagtig. Intet kunne være mere forkert.

At slå og sparke på andre kan være en positiv, lærerig aktivitet, hvor alle får sig et godt grin. Fun for the whole family! For at illustrere dette vil jeg opridse et par af de kategorier, som slåskampe traditionelt inddeles i. Dette gør det let og ubesværet at vælge den pakke, der passer til dig som enkeltperson.
 
Først de almindelige:

Chick Fight
Piger kan i reglen ikke slås, hvilket gør dette sjældne fænomen ekstremt underholdende. Man kan forvente klassikere som Møllehjulsarmene, Håndledstjattet og, hvis jalousi er involveret, Kindheste. NB: Det er ikke en chick fight, hvis du får en lussing af din kæreste, og er en tøsedreng. Det er mishandling af samlever og bør anmeldes omgående! 

Skuldersmækkeren
Alle har været vidne til denne, hvor to drengerøve mødes, og som et hilseritual banker hinanden hårdt på skuldrene. Ca. 5-6 slag pr. mand er maksimum, hvorefter det er kutyme at bræge lidt om, 'hvorfor vi mon gør det her'. Kan varieres med et skub i brystet ved gode venner. Fortsætter man disse, kan det blive til...

...Happy slapping
Begrebet er fordrejet af medierne, men betegner faktisk et slagsmål, hvor man stadig er gode venner bagefter, hvilket giver vide rammer for brutalitet. Populære afslutninger er at ødelægge evt. nørdede venners briller og opnå røde, blå og gule mærker på et areal af 5 cm2 hud. En af de sjoveste typer, bortset fra at tilstedeværende piger er tvunget af internationale konventioner til at mene, at det er 'pissebarnligt' og 'meget sjovt indtil nogen smadrer sine briller'. Da er det tid til et...

...All-out smackdown
Ikke for de sarte. En lokaliseret anarkitilstand, hvor alle begrænsninger stort set ophæves. Der må både kvases drueklaser samt gives abortfremkaldende hovedstød, hvorefter fostret dog for det meste tildeles en pause på 1x2 min. efter fødsel, hvorefter det er påkrævet at deltage på lige fod med alle andre.
 
Våben ses traditionelt i Danmark med en vis skepsis, men globalisering og moderne ungdomskultur bringer nye, spændende tilbud, som vi ikke skal være blege for at tage imod med åbne arme. En populær udgave er 10-mod-1 konceptet, der minimerer den gennemsnitlige skadesrisiko for deltagerne.

Bortset fra disse hverdagsversioner har underholdningsindustrien beriget os med et væld af spændende muligheder. Her er der dog mere fokus på regler, så hold tungen lige i munden.

Cowboybrawl
Det er meget væsentligt i en cowboykamp, at træmøbler og whisky knuses mod andres kroppe. Hvorfor bruge næverne, når man har billig bourbon? Cowboys er mandige, og lader sig ikke mærke med en fornuftig flaske i masken. Selvom alle i det Vilde Vesten bærer revolvere, er deres brug tilsyneladende ikke tilladt under saloonslagsmål, ligesom det er et absolut must, at det eneste slag, der bruges er en sidelæns gammeldaws kæberasler. Ved brug af bokseslag og lign. moderne pjat ophæves revolverforbuddet øjeblikkeligt.

OBS: Cowboybrawl er også kendt herhjemme som Fiskerfight, populært i Nord/Vestjylland, hvor patenterede Fiskerflade anvendes.

Rap Attack
Når rappere slås, handler det på bundlinien om at se ud som en vinder. Det store tøj er velegnet til at skjule sin pinligt utrænede krop, og det er helt acceptabelt at medbringe 'soldater' til at udkæmpe sine kampe. Det giver rapperen mere tid til at pudse sine smykker og skrive rim om, hvor mange han kan tæve.

I en nødsituation kan rapperen dog bruge sine breakdanceskills til at sparke sin modstander 3 til 4 m. i luften, som set i den anerkendte multimediedokumentar Def Jam Vendetta. 30-40 min. snakken skrald er ikke en unormal opvarmning, hvilket gør det svært for rappernes græshjerner at huske den oprindelige strid. Derfor rappens store udvalg af standardfornærmelser, sat på vers for at lette hukommelsen.

Kung Fu Fightiiiiiing
Kung Fu handler modsat mange fordomme ikke om, hvor meget parterne har trænet, eller deres motivation, teknik og fysiske styrke. Det er matematisk bevist, at der eksisterer et proportionelt forhold mellem sejr og mængden af indholdsløse og vage ordsprog, Kung Fu munkens læremester bruger.

Som Kung Fu udøver er den bedste måde at pumpe op til en kamp til døden at drikke grøn te og huske, at 'kampkunst skal ikke angribe, men forsvare', 'vinderen er somme tider taberen i det lange løb' og 'vær som en fugl, hurtig og med fjer på'. Derefter 8 timers meditation.

Det er inden for Kung Fu en god idé at vise alle sine teknikker i slowmotion med et faretruende ansigt, mens man stadig står 20 meter fra modstanderen, i håb om at undgå kamp. Kung Fu kæmpere er nemlig usigeligt dovne, som det ses af deres ligegyldighed, når de rammes, mens egne slag og spark udløser høje skrig pga. mælkesyre.

Det var alt for denne gang, og husk nu: Vold løser ingen problemer, men det gør politik heller ikke, og det er ikke svært at vælge det sjoveste.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce