Connery

Fiona Apple på gaden med ny skive

- vi har lyttet til sagerne og her er vores bedømmelse.

3 ud af 6 stjerner
Label: Epic
Kunster: Fiona Apple
Titel: The Idler Wheel Is Wiser Than the Driver of the Screw and Whipping Cords Will Serve You More Than Ropes Will Ever Do.
Releasedato: 18/6 2012
Undertegnede fik stukket skiven i hånden, og et kort øjeblik efter lød det: "hvem er Fiona Apple?". Så det blev en lidt spændende oplevelse at smide en ukendt sag på anlægget, mens de bløde, jazz-agtige toner bevægede sig ud i værelset. Normalt ville jeg nok have lagt skiven tilbage på hylden, for navnet på albummet er simpelthen helt hen i vejret, holy shit!

Navnet lyder igen, hvis du skulle have glemt det: "The Idler Wheel Is Wiser Than the Driver of the Screw and Whipping Cords Will Serve You More Than Ropes Will Ever Do
... Say what?
Den tog dælme lige et par ganges genlæsning før den sidder fast og musikken kan få lov til at blive lyttet til.

- Hvem er så denne

 Fiona Apple?

ANNONCE
Fiona Apple på gaden med ny skive
Fiona Apple på gaden med ny skive
En 34-årig veganer/singer-songwriter fra Amerika som tilbage i 1996 fik sit helt store internationale gennembrud med albummet, Tidal, som bragte hende en Grammy Award med hjem på hylden. Det sjove ved historien er måden, hun fik sin musikkontrakt på. En af hendes veninder var babysitter hos en kendt musik-udgiver, Kathryn Schenker, som fik demobåndet af babysitteren og videregav båndet til Sony Music produceren, Andy Slater, der så bragte hende frem i lyset. Ja, det er med at holde tungen lige i munden!

Senere udgav hun et par albums, som var store hits hos musikanmelderne, men knap så stor en succes på det kommercielle marked. Apples musikstil er en blanding af jazz og alternativ rock i et nyfortolkende genre-mix blandet med klaverspil.
ANNONCE
Fiona Apple på gaden med ny skive
Hendes nye album (nej, jeg skriver sgu ikke den titel igen!) fortsætter den alternative jazzede rockstil, men dog med en lidt mere dæmpet tone over sangene, i forhold til de tidligere udgivelser.
Den bløde stemme og den varierende symmetri/asymmetri i jazz-tonerne komplementerer de opløftende pianist-evner fornemt. Men jeg må stadig indrømme, at hvis jeg brød med den første barriere i form af den ubegribeligt lange titel, og tog skiven med hjem, så ville jeg nok gå ned i butikken dagen efter, og bytte den til noget med lidt mere tempo på.

Det er ikke lige min stil, men frk. Apple skal alligevel have ros for sin unikke stemme, som på bedste 'café-musik'-vis kan berolige kroppen og slukke lidt for bekymringerne. Nu er jeg ikke lige typen, der nyder en skumfrådende kop Latte på den lokale café (en kold fadøl ville dog ikke være i vejen?), men hun har fat i noget af det rigtige.
Men igen, tempoet er alt for sløvt til min smag - måske er det fordi hun trænger til en kæmpe gennemstegt steak istedet for alt det kaninfoder, så hun kan få noget mere energi, der kan videreføres til musikken.
ANNONCE
Fiona Apple på gaden med ny skive
Albummet består af følgende sange:

1. "Every Single Night"   3:30
2. "Daredevil"   3:28
3. "Valentine"   3:33
4. "Jonathan"   5:04
5. "Left Alone"   4:51
6. "Werewolf"   3:13
7. "Periphery"   4:58
8. "Regret"   5:17
9. "Anything We Want"   4:41
10. "Hot Knife"   4:02
ANNONCE
Samlet set er hendes nyeste album præget af, at man skal kunne lide hendes måde at formidle og synge sine sange på - og mest af alt være tilhænger af det nymodernistiske musik komponeret med alternative skygger af musikgenrerne blandet med personlige virkemidler og private følelser. Jeg er ikke ligefrem den største fan af den type musik, men derfor kan jeg godt lide hendes solide sangstemme, som kan være både hård, men også blød, når følelserne kommer tæt på. Blandet med anderledes rytmer og hendes pianist-evner, ville cd'en passe perfekt til et pusterum i hverdagen eller på den lokale café efter skole.

Selv ville jeg nok ønske lidt mere tempo, variation og glød i musikken, så det bliver en middelkarakter fra min side. Sangene minder meget om hinanden og gør det svært at udpege én sang, som topper i albummet. Men skulle du være fan af den type rolige, afslappet og anderledes musikgenre, eller kan lide Fiona Apples tidligere albums, vil hendes nyeste skud på stammen 100 % falde i din smag.


Karakter: 3 ud af 6
ANNONCE
Fiona Apple på gaden med ny skive
Del

Seneste nyt

Annonce