Connery

Figurines - When The Deer Wore Blue

Tredje udspil fra Figurines. En plade der for alvor viser danskernes potentiale i og med de virkelig viser evner for variation.

2 ud af 6 stjerner
release: august 07
medie: cd
label: morningside records
Figurines - When The Deer Wore Blue
På første skæring Childhood Verse frygter man lidt, at When The Deer Wore Blue lydmæssigt blot er en gentagelse af de to tidligere udspil - fuldt med højtgearede, oftest gode, popsange. Frygten kommer, fordi det er på netop dette nye album at Figurines skal vise, at de har evnen til at variere deres musik og dermed også vise sig som et af de danske bands der kan slå i gennem internationalt. Men denne 'frygt' bliver dog hurtigt bragt til skamme, eftersom Figurines på resten af pladen viser sig fantastisk flersidet.
Medens Figurines ofte blev sammenlignet med store indie-rock navne, såsom Modest Mouse, på deres første to udspil, skal man denne gang over i en noget anden, og noget ældre, boldgade for at finde sammenlignelige kunstnere. De meget stemningsfulde sange på When The Deer Wore Blue leder nærmere tankerne over i mod ældre bands a la Beach Boys og til tider Pink Floyd, medens lyden også ligger meget tæt på The Thrills på deres bedste plade So Much For The City. Især på pladens andet nummer The Air We Breathe er ligheden til Brian Wilson og Co ikke til at overse.

Stemmemæssigt kræver Figurines stadig tilvænning, men forsanger Christian Hjelm's stemme er meget mere tålelig, på de fleste numre, end på de tidligere udspil, hvilket gør at man rent faktisk kan holde ud at høre Figurines mandag morgen FØR kaffen er indtaget.
Figurines har endnu engang spillet på et meget højt niveau og talentet lyser endnu engang tydeligt igennem. Musikken er meget mere varieret end tidligere set og mange vil sikkert have lettere ved at forholde sig til denne plade, som er meget mindre kryptisk end de tidligere. Måske endda lidt for lidt kryptisk set i forhold til, at det ER Figurines, der aldrig har været helt som de andre. Lydmæssigt set ihvertfald.

Stilen fra de tidligere albums er dog ikke helt lagt på hylden og på denne nye plade kan man stadig finde numre, der sagtens kunne have været at finde på Skeleton. Forskellen mellem de to plader er dog, at kvartetten fra den nordjyske by Vestbjerg på enkelte sange på When The Deer Wore Blue, især den fantastiske, om end stille, Good Old Friends og den ultra funky Drunkard's Dream, for alvor viser det stof som kan gøre dem store. Rigtigt store.

 
Det bør ydermere nævnes, at Figurines, i forbindelse med udgivelsen af When The Deer Wore Blue, afholder en koncert i Danmarks fire største byer fra tredje til sjette oktober. Alle koncerter en glimrende mulighed for at hører det nye materiale spillet live. 
 
 
Tracklisting
 
01. Childhood Verse
02. The Air We Breathe
03. Hey Girl
04. Drove You Miles
05. Let's Head Out
06. Good Old Friends
07. Drunkard's Dream
08. Half Awake, Half Aware
09. Angels Of The Bayou
10. Bee Dee
11. A Cheap Place To Spend The Night
12. Lips Of The Soldier
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce