Connery

Fantastiske Fredericia

Rock-punk støttekoncert i Ungdommens Hus, Fredericia.

Fantastiske Fredericia
Som annonceret havde ti unge fra trekantsområdet stablet en koncert på benene, med det formål at støtte dem som sidder uskyldigt varetægtsfængslet, efter urolighederne på Nørrebro i forbindelse med nedrivningen af Ungdomshuset på Jagtvej 69.

Man havde forventet ca. 85 betalende gæster, men der kom ikke mindre end 300, så Ungdommens Hus i Fredericia var mildest talt fyldt til bristepunktet. Ikke mindre end 6 bands fra Jylland og Fyn havde stillet både tid og udstyr gratis til rådighed. Det blev en aften i rockens og punkens tegn, og hvis ikke det var fordi jeg vidste at der var kommet folk så langvejs fra som fra Silkeborg, kunne man nemt have troet af størstedelen af Fredericias unge havde sat hinanden stævne.

Det var en aften som bedst kunne betegnes med ordet råhygge. Overalt sad eller stod der folk som snakkede og dansede. Ikke kun selve koncertsalen var fyldt op, men også cafeen og gangene. Og selv om størstedelen af musikken var punkmusik var der alle mulige typer repræsenteret blandt publikum.

Første band på scenen var århusianske Psyko22, som også havde medbragt et banner til lejligheden som pyntede over scenen og lagde tonen an med et stort dødningehoved. Andet band var Portvin fra Vejle; fire fyre hvor den yngste kun er 14 år. Portvin spiller rock med stort R, og har bestemt en masse potentiale så de bliver spændende at følge på vejen frem.

Nummer tre i rækken var det meget mere garvede band Sleipner fra Middelfart, som har en ret booket kalender frem til sommeren og som spiller den fedeste rock. Med Kristian Regel bag trommer og en stærk vokal i Berg er kvaliteten forudbestemt, og som altid leverede de præcis hvad man kom for, og den ægte vikingerock som man med rette kunne forvente af dem. Foran scenen havde headbangerne da også stillet sig op på række og en kaskade af mangefarvet hår bølgede frem og tilbage i takt med musikken.
ANNONCE
Fantastiske Fredericia
At salen ved næste band fyldtes til bristepunktet var klart, da hjemmebandet Something To Die For havde taget opstilling som band nummer fire, og punkmusikken overdøvede al forsøg på kommunikation. Det betød nu heller ikke så meget for hvem gider tale når der er så fed musik at lytte til. den kun 18 årige trommeslager X tæskede de skind, som revsede han kærligt sin værste fjende. Vokalen var hæs og god og guitarerne kronede værket. At jeg ikke var den eneste som var begejstret bekræftede alle pogo-danserne mig i. En sjov detalje var at alt imens drengene slog sig løs på scenen, stod mange af deres forældre og holdt pænt øje med dem fra kulissen. Jeg kunne godt have ønsket mig at de bare havde danset med, men fair nok. Personligt er jeg dybt imponeret over at der er så meget talent gemt i vores næste generation og det lover bestemt godt for fremtiden.

De sidste to bands på plakaten var Razorneck fra Vejle og Rotter fra Århus. Begge bands som næppe behøver nogen større introduktion, hvis man kender og elsker den danske punkscene. De leverede som altid en super performance. Rotter har for nyligt udgivet albummet Over Alt. Og var de helt rigtige til at afslutte showet en fredag aften i Fredericia

Grunden til at jeg ikke giver karakter for denne koncert er dels at det er en støttekoncert, og dels at der er så mange bands og derfor svært at give en overordnet karakter, så jeg vil nøjes med at sige at alle gav max gas og at det var en super aften.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce