Connery

Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer

De fantastiske fire skal endnu en gang redde verden fra dens undergang.

Så blev det atter tid for de fantastiske fire at trække i arbejdes tøjet. Denne gang er der hele to skurke. Den ene er mægtige Silver Surfer og den anden er planet ædende Galactus. Vi får af vide at de to står i ledtog med hinanden og Silver Surferen er sendt til jorden for at lave kaos og forbedrede ankomsten af Galactus.

ANNONCE
Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer
De fire fantastiske (Mr. Fantastic, Invisible Girl, The Thing og Human Torch) er efterhånden blevet populærere kendisser (ligesom Spider-man) og kæmper med deres identiteter som superhelte og ganske almindelige mennesker (ligesom Spider-man...).

Sue og Reed skal giftes og aftaler at lægge deres superhelteri på hylden, for at få tid til at stifte en familie. Men midt under vielsen suser Silver Surferen pludseligt igennem New Yorks gader og suger alt energi med sig. Straks er De Fantastiske Fire på sagen og brylluppet må udsættes.
Johnny (Flamen) flyver efter Silver Surferen og kommer op at slås med ham. Her lærer Johnny at Silver Surferen er en værdig modstander med superkræfter der er større end hver af de fantastiske fire.

En fed detalje i filmen er, at Johnny i slåskampen kommer i nærkontakt med Silver Surferen og pludseligt kan de andre fantastiskes superkræfter overføres til Johnny og omvendt. Dette giver et par morsomme scener og bliver også brugt på en opfindsom måde i filmens klimaks.
ANNONCE
Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer
Men det er ikke nok til at holde opmærksomheden i 96 min. Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer er nemlig ligesom sin forgænger noget tyndbenet og virker lidt discountagtig i forhold til de andre superhelte film, så som Spider-man, Superman, Batman og X-Men, som vi bliver bombarderet med i disse tider.

Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer har intet nyt at byde på og filmens effekter er heller ikke noget at skrive hjem om. Silver surferen er, ligesom The Sandman er det i Spider-man 3, ganske uinteressant som skurk. Han er computeranimeret og uden specielt mange detaljer i form af ansigts udtryk.
Mest af alt savner jeg noget udtryk i hans øje. Han minder om T-1000, den onde robot, der var lavet af flydende metal, fra Terminator 2, men T-1000 var bare meget mere frygt indgydende end Silver Surferen nogensinde bliver. Og ligesom med Sandman, så har Silver Surferen også to sider som det vil vise sig for nu om dage må en skurk jo ikke bare være en skurk og en helt en helt.

Det virker som om filmselskabet har valgt at satse på et lidt yngre publikum.
Historien er nemlig så simpel og tynd at selv en 6 årig kan følge med, og filmens farverige tegneserieunivers og lettere platte humor, er sikkert noget børnene vil elske. Så Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer skal sikkert nok finde sit publikum, i børnehaven...
ANNONCE
Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer
Teknisk information
Engelske titel: Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer
USA, 2007
Instruktør: Tim Story
Medv: Jessica Alba, Ioan Gruffudd, Chris Evans, Michael Chiklis, Julian McMohan og Kerry Washington
Genre: Action, Komedie, Eventyr
Billedformat: 2.35:1
Lyd: DTS
Længde: 96 min.
Premiere dato: 15. Juni 2007.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce