Connery

Facebook-politiet er her!

Politiets Online Patrulje er gået i luften

Der var en gang, hvor facebook-politiet var irriterende bedrevidende typer, der dukkede op i kommentartråde. Sådan er det måske egentlig stadig, men samtidig er Politiet altså nu begyndt at patruljere Facebook. 

Den 1. april 2022 lancerede National Enhed for Særlig Kriminalitet nemlig 'Politiets Online Patrulje', der har som opgave at skabe synlighed og tryghed på internettet generelt. 

"I Politiets Online Patrulje vil vi gerne i kontakt med børn og unge. Derfor vil vi også være til stede på forskellige sociale medier og gaming sites, hvor de unge færdes. Det er vigtigt, at vi som politi får skabt en god og tryg relation til de unge, så de tager imod de råd, vi giver, men også så de føler, de kan tale med os, hvis de oplever noget ubehageligt på internettet" fortæller Sisse Kirkebæk, Sekionsleder for digital patruljering i NSK i en pressemeddelelse

Hvordan denne patruljering rent faktisk kommer til at se ud, har vi stadig til gode at se, men på den officielle facebook-side for patruljen beskrives patruljeringen på følgende måde: "Vores patruljering vil foregå, som du kender det fra den fysiske verden. Nu sker det bare på internettet i stedet for i en politibil. Politiet er til for at hjælpe med at sikre, at det er trygt at færdes alle steder - både offline og online." 

Med en idriftsættelsesdato der lyder 1. april, kunne det være nærliggende at henskrive nyheden som en aprilsnar - men det er slet ikke tilfældet. 

I Justitsministeriets flerårige aftale om en styrket indsats mod digital kriminalitet, henvises (S. 17) der helt specifikt til etableringen af en digital patruljeenhed, som kan patruljere synligt i åbne grupper på sociale medier på internettet for at forebygge kriminalitet.

Borgere kan på Facebook-siden kontakte patruljen med tips om mistænkelig adfærd på internettet. 

Tiltaget er blevet tilført 10 årsværk. 

PS: Med henvisning til pressefotoet, håber vi at der er blevet sat penge af til gamerstole af god kvalitet, og ikke de der billige udgaver, der smadrer både lænd og generel positur. GLHF

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce