Connery

FA Cup finalen 2005

Det tegner til et overordentligt spændende opgør mellem Arsenal og Manchester United.

En af de største kampe i engelsk fodbold bliver spillet i dag, lørdag den 21. maj 2005 på Millennium Stadium i London, hvor FA Cup finalen står imellem ærkefjenderne Arsenal og Manchester United.
FA Cup finalen 2005
Dette er kampen, der beviser, at FA Cup finalen stadig betyder noget, da det er en stor og vigtig kamp for begge klubber. Begge hold er nødsaget til at vinde for at redde lidt af æren i en ellers skuffende sæson, hvor ingen af holdene formåede at indhente Chelsea i mesterskabsopløbet. Pengepræmien på 1 million britiske pund og vel også værd at tage med, selvom det kun er en dråbe i regnskabet hos de 2 klubber.

De hurtige exits i Champions League har heller ikke gjort sæsonen bedre.

Men efter alt at dømme, så kommer begge hold stærkt igen til næste sæson, da de begge allerede nu har et stærkt hold, og de kan begge nå at forbedre sig over sommeren.

Vi går en spændende kamp i møde, da både hold, managers og fans ikke kan lide hinanden. Især midtbanen ser ud til at blive interessant, hvor personer som Ryan Giggs og Roy Keane fra Manchester United møder personligheder som Patrick Vieira, Robert Pires og Fredrik Ljunberg fra Arsenal.

Arsenal må undvære Thierry Henry, som er ude med en skade. Det unge stortalent Robin Van Persie står dog klar i kulissen til at tage over, hvilket han på fornemmeste vis har gjort i tidligere kampe. Desuden meldes Jose Antonio Reyes også klar.

Hos Manchester United er både Gabriel Heinze og Gary Neville meget usikre.

Bag de to hold står henholdsvis Arsenals franske manager, Arsène Wenger, der har stået i spidsen for holdet de sidste ni sæsoner og Manchester United's Manager, Sir Alex Ferguson, der er en af de mest succesfulde managers i engelsk fodbold. Han har stået for træningen af Manchester United gennem de sidste 19 år.

Både Manchester United og Arsenal har 16 gange før været i en FA Cup finale, hvor Arsenal har vundet 9 ud af de 16 og Manchester United har vundet 11 ud af de 16. Men det er ikke første gang de to hold mødes. De har én gang tidligere, i 1979, spillet finale mod hinanden. Dengang var det Arsenal, der løb af med en sejr på 3 - 2.

FA Cup startede i 1872 som en turnering for amatørklubber, men i 1883 blev turneringen første gang vundet af en professionel klub, Blackburn Olympic, og siden den gang har det været en turnering for professionelle klubber.

Der har været afholdt FA Cup stort set hvert år siden 1872. Under både Første og Anden Verdenskrig var der pause, da alle kampdygtige mænd blev sent i krig. Og her var det ligegyldigt, om man var professionel fodboldspiller eller akademiker. Så mellem 1915 og 1920 og igen mellem 1939 og 1946 var der ingen FA Cup.

Heldigvis har tiden ændret sig, og fodbold bliver ikke lige sådan sat til side, fordi der er krig!

En ny, engelsk undersøgelse har vist, at hvis to hold møder hinanden, og det ene hold har rød spillerdragt på, så er det mest sandsynligt, at det hold vinder. Forklaringen skulle efter sigende findes i mennesket dyriske instinkter. Netop fordi at for de fleste handyr signalerer farven rød status, dominans og styrke; og sportsfolk som bærer rødt får simpelthen et testosteron-kick, mens modstanderne derimod føler sig underlegne, når de står over for et hold i rødt.

Om dette passer eller ej vides ikke, og da de 2 hold begge normalt spiller i rødt er det et ganske åbent spørgsmål. I finalen er det dog Arsenal, der får lov til at spille i rødt mens Manchester United må trække i de sorte trøjer, så Arsenal må stå med de bedste kort på hånden.

Én ting er sikkert dog; det bliver et brag af en kamp - and may the best team win!

Og hvem holder du forresten med?
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce