Connery

Er du hoppet med på sokkemoden?

I dag er sokker blevet mandens accessory

Strømper, ankelsokker, footies eller sokletter. Kært barn har mange navne, og selvom sokken i årevis har været det oversete barn i klassen gemt væk på sidste rækker, er sokker i dag blevet førstevælger: Vi klæder os på, så det passer til strømperne – og det gælder ikke kun damesokker, i dag er sokker blevet mandens accessory. 

Det er nu officielt efterår, og weekendens hede er straks blevet erstattet af kolde efterårsvinde. Det er tid til at sætte sandalerne på hylden og hoppe i de varmere sneakers. Heldigvis er sneakers altid en sikker vinder: Du kan næsten ikke gå galt i byen modemæssigt med sneakers, der giver thumbs-up uanset om du er til den opmærksomhedssøgende Yeezy-stil eller en klassisk Nike. Men i dag er det ikke længere skoen, der løber med opmærksomheden: Den rigtige sok med den rigtige sko markerer sig i modebilledet. For den stilbevidste kan synlige sokker i vilde farver og mønstre være outfittets hovedattraktion, men går man ikke helt så meget op i det, er og bliver sorte sokker et sikkert hit. 

Høj sok hele sommeren

Høje sokker i skoen til et par shorts har været markant i sommer-Danmark og på festivalerne i år. Hvis ikke man er fuldstændig sikker i sin stil, eller hvordan man matcher og mikser farverige sokker med skoen og resten af outfittet, går man aldrig galt i byen med sort. Sorte strømper passer til alt, punktum. Det har i årevis været moden med ankelsokker i sine sneakers, så man ikke bemærkede strømperne. Denne trend er altså vendt helt på hovedet, og det gælder for både herrestrømper og damestrømper der i dag både skal ses og vises frem.

Er dine strømper klimavenlige? 

Alle taler om klimaet og alle taler om, hvordan vi handler mere miljørigtigt. Og det store fokus på grøn omstilling betyder at modebranchen også har taget trenden til sig og vi kommer fremover til at se meget mere klimavenligt tøj. Så skal du være med i frontlinjen, skal dine herresokker være bæredygtige og det er de, når du køber bambussokker. Denne type sok er desuden naturligt antibakteriel og forhindrer dårlig lugt (hvilket jo alene er grund nok til at skifte sokkerne ud med bambusvariationen…).

Farver er skyld i sokkesuccessen

Stribede sokker var trendy i Ægypten for knap 2000 år siden. Og den har fået en renæssance: Det er fremmarchen af de spraglede, farverige, mønstrede, stribede og gakkede sokker, der har gjort sokker moderne igen. Og det er stadig de spraglede strømper, der hitter blandt mændene – og i år må det især gerne være de festlige af slagsen der kommer på foden og ned i sandalen eller som bryder med de neutrale farver i et jakkesæt. Et festfyrværkeri af farver på sokkerne i et ellers klassiske look giver enormt meget charme til udtrykket og fortæller pigerne, at der gemmer sig mere i denne her fyr end hvad øjet kan se. Så hvis du altid går i de samme ensfarvede sokker, er det måske på tide at prøve noget nyt?

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce