Connery

Empire M3

Det andet sæt i rækken af dansk/italiensk producerede højttaler-sæt til computeren bliver anmeldt

5 ud af 6 stjerner
Vi har tidligere kigget nærmere på Empire Speakers' lille mobile sæt M2. Denne gang rykker vi en tand op, og kigger nærmere på et sæt med dedikeret subwoofer, et såkaldt 2.1 sæt, Empire Speakers M3.

Empire Speakers leverede et godt produkt til prisen med deres M2 højttalersæt. Denne anmeldelse af storebroderen M3 vil fokusere på, hvad der vindes ved at have en dedikeret subwoofer, og om det kan retfærdiggøre den højere pris.

Så med disse indledende ord skal vi se nærmere på Empire Speakers M3.

Første indtryk
ANNONCE
Empire M3
Emballagen man får et M3 sæt i er ligesom på lillebroren meget lækker, og fortæller med både billeder og forklarende tekst hvad man nu skal se nærmere på. Der vises både i overblik men også i detaljer billeder af de enkelte dele i sættet, og der er en meget forklarende tekst som man kan se inden man pakker noget op.

De features der fra Empires side lægges vægt på er som følger:

• Mobilt 2.1 højttalersystem med aluminium subwoofer
• Innovativt elektronisk anti-forvrængnings- system for beskyttelse af enhederne
• Digital volume kontrol med hukommelse for lydstyrke
• Magnetisk afskærmede enheder
• Beskyttende bæretaske til mobilt brug
• 2 * 2,5 Watt + 9 Watt udgangseffekt (henholdsvis satellitter og subwoofer)

Og hvad er så et 2.1 højttalersystem? Konkret betyder det, at man ikke har en venstre og en højre højttaler der spiller alle toner som normalt. Man har en såkaldt satellit (de 2 små venstre og højre højttalere) der spiller mellemtone og diskant. Det er 2-tallet. Og så har man en subwoofer (en bas højttaler) der spiller både venstre og højre kanals bas. Det er 1-tallet, hvilket forklarer betegnelsen 2.1.

Man bemærker allerede her, at sættet er væsentligt kraftigere end det mindre M2. Hele 9 Watt til subwooferen er faktisk en del på sådan et lille mobilt sæt, og der burde være mulighed for god gengivelse af de dybe toner. Samtidig bliver man meget begejstret for det faktum, at der er en decideret taske til sættet. Det var en af de eneste ankepunkter der var at finde på det lille M2 sæt, og derfor sætter vi stor pris på denne.

Selve dette sæt består af følgende indhold:
ANNONCE
Empire M3
• Selve højttalerne (2 satellitter med fastmonterede kabler samt en subwoofer)
• 230 VAC adapter til lysnettet. Kan i øvrigt køre på alt fra 100 VAC til 240 VAC (hele verden)
• Minijack kabel til forbindelse mellem højttalere og musik-enhed
• Bæretaske til mobilt brug
• En manual på hele sættet

Ovenstående giver det første anti-klimaks i anmeldelsen. Det er lidt ærgerligt, at et sæt, der om muligt er endnu mere mobilt med bæretaske end det mindre M2, ikke har mulighed for at blive strømforsynet via en USB port.

Om man kan betegne det som en fejl må være op til den enkelte at bedømme, men en ærgerlig ting er det helt sikkert. Mange steder hvor man har en bærbar computer med, har man ikke mulighed for at komme til flere 230 V stik, og så ville muligheden for at strømforsyne via en USB port være helt oplagt.

Udover denne detalje virker sættet meget overbevisende.

Nærmere gennemgang
Ved den tætte inspektion kan man ikke andet end blive imponeret over dette sæt. Der er virkeligt kælet for nogle detaljer, specielt omkring subwooferen. Den består egentlig af 2 ting: For det første selve højttaler-delen, men også forstærker til både subwooferen samt satellitterne sidder heri. Forstærker-delen sidder i subwooferens base, som har en slags gummiagtig overflade. Den bliver forsynet via et strømstik på bagsiden, hvor også lyd-tilslutningen fra musikenhed samt multikablet til satellitterne tilsluttet.

Ovenpå sidder så selve subwooferen, som består af et langt aluminiumsrør med en enhed monteret i midten. Røret fungerer så som et horn, der forstærker de lyde der bliver udviklet af den trods alt lille 2' enhed der er monteret i det. Det er et gammelt trick, der tit bruges når en forholdsvis lille konstruktion skal udvikle en for størrelsen stor lyd. Det helt store trick er så bare at få dimensioneret de forskellige ting til hinanden, så de passer sammen. Med andre ord, så kan man ikke bare montere et kloakrør på sin bas hjemme i stuen. Der skal beregnes en række faktorer, og her viser det sig igen, at Empire Speakers har fat i deres grundviden omkring højttalere og deres udvikling af lyd.
ANNONCE
Empire M3
Selvom de ikke er helt så imponerende som subwooferen, så er satellitterne også genstand for lidt løftede øjenbryn. De sidder i et lille kabinet, der samtidig fungerer som beskyttelse af 1½' enheden. Der sidder en lille plastikbeskyttelse foran enheden, der dog ikke akustisk hæmmer lydudstrålingen, og det er en ganske god lille detalje.

Så alt i alt virker det som en homogen løsning der her er gang i. Eneste lille ærgrelse er at satellitternes ledninger er lidt vel korte, og med en stor 17' bærbar computer eller lignende stor skærm til hjemmebrug, vil de godt kunne være lidt i underkanten. Men det er som sagt en lille ting, og tæller ikke voldsomt i det store billede.

Det totale billede af dette sæt er meget flot, så lad os se hvordan de så spiller.

Test og funktion

Lydtesten har været foretaget over cirka 2 måneder. Dette af flere grunde, men primært fordi nye højttalere skal spilles til før de rigtigt yder deres top-formåen. Til lydtesten er der brugt stort set alle genrer, da der normalt vil blive spillet meget forskelligt musik på sådan et sæt her. Der er også spillet et enkelt spil fra tid til anden for at få kvaliteten på den front med, men da rigtigt kvalitet trods alt kommer fra en god studieindspilning har hovedvægten været lagt på den kategori.

Og lad det være sagt med det samme: Dette sæt spiller ganske imponerende godt. Det har det meste af testperioden stået på en kontor-arbejdsplads og spillet løs, og folk er blevet imponeret over det. Der har været indtil flere forespørgsler på hvor meget det kostede, hvor det kunne købes og hvem der lavede det. Og det er med god grund, for der mangler ikke for alvor noget i lydbilledet. Satellitterne leverer et roligt om end lidt lyst lydbillede, og subwooferen kan virkeligt levere den bas den med rette er blevet forventet den kunne.

Det er muligt der kun sidder en lille 2' enhed i basrøret, men den spiller som noget der er meget større. Selv krævende musik som Yello, de store musiske malerier af Dire Straits samt lignende musik klares ganske flot, og mere moderne dance og techno klares selvsagt også flot. Som forventet er det primært subwooferen der løfter opgaven, og redaktionen husker svært noget lille sæt der som dette kan levere rå bas-power. Mange meter væk kan den lavfrekvente buldren høres, og det er egentlig en meget god beskrivelse af hvordan lyden opfattes: Der bliver ikke så meget leveret bas-slag som bas-buldren, og det er nok det kompromis man må forvente af en lille enhed og et horn. Det er dog ikke i denne sammenhæng en ulempe, da sættet er yderst behageligt at høre på.

In-game lyd i spil klares absolut imponerende, og selv de mest buldrende effekter kan klares til topkarakterer. Der er en flot detaljering i lyden, og man er ikke i tvivl om hvor en given effekt kommer fra. Der er ganske enkelt en meget fin placering i lydbilledet. Så den mobile gamer skal nok se nærmere på dette sæt, hvis det er smæk for skillingen der eftersøges.
ANNONCE
Empire M3
Vi kan ikke se nogle store negative sider ved dette sæt, og de få detaljer, der er, må nok være op til den enkelte at vurdere. Eneste ting der kunne ønskes var muligheden for at købe et separat strømkabel, som man så kunne montere til et 12 V batteri (den spænding som sættet kører på). Så ville der virkeligt være mulighed for at tage sættet med på stranden og have noget beach-party med god lyd lige ved hånden. Sættet har det meste af tiden blevet forsynet med musik fra en Creative Zen Micro MP3-afspiller, og muligheden for at kunne tage det hele under armen og have et mini-diskotek lige ved hånden har flere gange været nævnt. Så det var måske en mulighed ved en eventuel revision 2 af sættet, at man kunne få et separat strømkabel.


Slutkommentar og konklusion

Denne gang har vi set på et sæt Empire Speakers M3 2.1 højttalersæt, og det har bestemt været en god oplevelse. Der har været leveret meget god lyd undervejs, der har pumpet bas ud i stride strømme, og der har sågar været godt med publikum på sættet. Ikke bare redaktionen, men folk i almindelighed har været imponerede over dette lille stærke sæt, som ikke udover små bagateller viser nogle deciderede svage sider. De svage ting må være, at sættet på trods af en virkeligt lækker bæretaske, der både beskytter godt samt er ultra-mobil, ikke kan strømforsynes hverken via USB port, eller giver muligheden for at man strømforsyne eksternt via et eventuelt batteri. Det er en ærgerlig lille ting, når sættet nu har nogle gode dyder i den mobile retning.

Vi har derudover kun godt at sige om sættet, og den aktuelle pris på 661,- kroner er absolut i orden med den gode lyd.

Fordele
• Meget mobilt i kraft af bæretaske
• Leverer lyd af virkelig god kvalitet
• Producerer god og kraftig bas
• Godt prissat i forhold til dets ydelse

Ulemper
• Lidt mere mobilitet i måden at strømforsyne kunne ønskes
• Satellitternes kabler lige vel korte til nogle opstillinger

Empire M3-Alu (M3) er venligst udlånt af pt~trading.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce