Connery

Drengerøvssushi

Lær at lave sushi! Hvorfor? Få ekstra credit, spar penge & blær dig!

Maki ruller er et fast inventar når det gælder det japanske køkken. Sushi er ikke direkte hovedret, idet det i Japan betragtes som sideorders. Her hjemme har vi taget sushi imod med kyshånd, og det er nu et lækkert alternativ til take away mad.

Ud fra mange eksperimenter har jeg fundet en fantastisk kombination, som jeg nu vil kalde Connery-Maki.

Ingredienser:

8 plader Sushitang
250 g. Sushiris
ANNONCE
Drengerøvssushi
2 spsk. Risvinseddike
2 tsk. Wasabi
2 spsk. sukker
2 spsk. Mayonnaise
100g. fersk tunfilet
100g. fersk laksefilet
1 avocado

Fremgangsmåde

Ris
Hæld risene i koldt vand i ca. 10 min og hæld det beskidte vand fra. Skyl risene og hæld dem i en gryde med 4 dl. Vand. Lad dem koge i 10 min. Hæld derefter risene ud i en skål, hvor der på forhånd er hældt risvinseddike og sukker i. Rør godt rundt og lad det køle af.

Fyld
Mens risene køles af, kan tiden bruges til at skære tun og laks ud i små strimler. Derefter skrælles avocadoen og den bliver skåret ud i små stykker.

Det ekstra pift
Sidste del der gør sushien god er wasabimayo'en. Tag 2 spsk. mayonnaise (se drengerøvsopskrift på mayonnaise her) og bland med 2 tsk. wasabi. Nu er fyldet på plads.

Rulle Rulle
Jeg bruger en bambusmåtte, men bagepapir kan også bruges. Læg en tangplade og put derefter ris på. Lad risene dække et areal på ca. 8 x 15 cm. Midt på pladen. Smør med wasabimayo'en og læg tun og laks på. Til sidst lægges avocadoen på langs ligesom resten af fyldes og nu er den parat til at rulles.
 
Fold tangpladen med indholdet midt over, så hver ende møder hinanden (ligesom hvis et a4 ark skal foldes midt over) når det er sket, kan pladen rulles som en pølse. Dette gøres ca. 8 gange, hvorefter det lægges i køleskabet.

God fornøjelse!
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce