Connery

Dragontears - 2000 Micrograms From Home

Som projekt holder Dragontears sig i undergrunden. Det er synd, for 2000 Micrograms From Home er en lille psykadelisk perle af et album.

2 ud af 6 stjerner
Dragontears - 2000 Micrograms From Home
Dragontears består af medlemmer fra Baby Woodrose, On Trial og Spids Nøgenhat og tager mest af alt form af at være et spontant sideprojekt; et psykadelisk frikvarter med fri leg. Det skal forståes på den bedst mulige måde, for i Dragontears bryder det enkelte nummer ud af alle rammer med en forløsende energi, der rammer dybt i lytteren. 2000 Micrograms From Home består af bare 6 numre, men hver enkelt står så klart frem ved første gennemlytning, at albummet rummer en musikalsk rejse, som mange andre grupper kun giver sig i kast med over adskillige udgivelser. Det er en stor kvalitet at albummet er fri for fyldstof uden af den grund at virke overdisciplineret og kunstigt.

Ifølge gruppen er alle numre med undtagelse af Hobbitten's Drøm improviseret og indspillet i løbet af bare en enkelt uges jam-sessions. Hobbitten's Drøm skiller sig desuden ud ved at være det eneste dansksprogede nummer på albummet men falder alligevel naturligt i kraft af gennemførte, glidende og til tider endda smukke overgange mellem alle numre.

2000 Micrograms From Home er både tilgængelig på cd og vinyl, mens herværende anmeldelse er skrevet alene på baggrund af cd-versionen. Dragontears påpeger på deres myspace-side, at albummet egner sig bedst til vinylformatet, hvor side 1 rummer de første fire numre, og side 2 rummer de resterende to. På trods af en flot overgang mellem Doubtstains og The Doors Of Prescription på cd-udgaven, er jeg tilbøjelig til at være enig, for de to sider adskiller sig markant fra hinanden. Hvor side 1 er præget af 4 in
Dragontears er et eksempel på god musikalsk kemi og på vigtigheden af at give sig plads til musikalsk leg. Det er muligvis ikke stor kunst, der vil få indflydelse på musikkens videre udvikling, og albummet mangler den følelse af tvingende nødvendighed, der kunne have løftet det til klassikerstatus, men 2000 Micrograms From Home er en lille perle, der garanteret vil tilføre enhver musiksamling et skud livgivende psykadelisk energi. Albummet har ingen hjemmeside, og der er ikke planlagt nogen tour i forbindelse med udgivelsen; alligevel håber jeg, du vil unde dig selv dette album. 4,5 stjerne herfra til musik der lyser op fra undergrunden.

Tracklisting:
1. Microdot
2. Borderline
3. Hobbitten's Drøm
4. Doubtstains
5. The Doors Of Prescription
6. Heliodrone
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce