Connery

Die Hard 4.0

12 år efter den sidste Die Hard film er Bruce Willis tilbage som den hårdtslående, "Yippi Ki Jay" råbende strømer, John McClane

Sommerens anden Bruce Willis film er nok den, der er størst forventning til. Bruce Willis er nemlig tilbage i rollen som kriminal assistent John McClane i Die Hard 4.0. Det var netop den rolle, der gjorde Bruce til mega-action stjerne for 19 år siden.
Die Hard 4.0
Den første film, der også klart er den bedste i rækken, foregår i en kontorbygning, der er blevet besat af en gruppe terrorister. McClanes kone er en af de tilfangetagende, og det er klart, at New Yorks hårdeste strømer ikke vil lade terroisterne få en fod til jorden. En efter en eleminerer John terroristerne og redder sin kone og de andre gidsler.

I 1990 kom efterfølgeren, med den simple titel Die Hard 2: Die Harder, så. Denne gang foregik historien i Washington Lufthavn. John var på vej hjem til konen, men i lufthavnen bliver McClane rodet ind i en i flykapring. Endnu en gang må John klarer ærterne og redde dagen.

I 1995 kom 3'eren. Die Hard with a Vengeance eller Die Hard Mega Hard, som den så elegant hedder på dansk. Denne gang er John McClane på hjemmebane i New York City. En sindssyg terroist (Jeromy Irons) leger 'Simon says' med Bruce Willis og Samuel L. Jackson i en glohed New York. Det er en afviger fra Die Hard opskriften, da filmen foregår udendørs og om sommeren. (De to andre foregår hovedsageligt indendørs og lige før jul) Men filmen er så veloplagt, at man ikke kan andet en at nyde den fra ende til anden. Og sammenspillet mellem Bruce Willis og Samuel L. Jackson er fremragende.
ANNONCE
Die Hard 4.0
Der skulle derefter gå hele 12 år, før der kom et nyt afsnit i actionserien om den uheldige politimand, der altid er på den forkerte sted, på det rigtig tidspunkt.

Det er den 4. juli, og efter et skænderi med sin datter Lucy får McClane et rutineopkald fra stationen. Han skal hente en ung hacker, Matt, og bringe ham ind til afhøring. Men det viser sig ikke at være helt så let, som det lyder.

For en gruppe terrorister har sat en angreb ind på USA's infrastruktur med det formål at lamme al kommunikation, transport og energi og dermed få hele landet til at gå i sort.

Plottet er noget søgt, og historien er lang og desværre lidt kedelig. Det er som om, det ikke rigtig er en Die Hard film. Man sidder med fornemmelsen af, at de kunne have taget en hvilken som helst politimand. Der er ingen Die Hard elementer at finde - andre end John McClane selvfølgelig.

Der er da masser af overblown action og Bruce gør sit bedste for at charmerer sig igennem det gumpetunge manuskript, men det er som om der mangler et eller andet. Den der ubeskrivelige x-factor som de tre andre film har.
ANNONCE
Die Hard 4.0
Et stort minus er skurken. Et computer geni, der vil have hævn over regeringen, fordi de ikke ville høre på ham, da han fortalte dem, at der var et kæmpe hul i USA's sikkerhedssystem.

Der er intet fasinerende over ham. Tænker man tilbage på den første Die Hard film, hvor Alan Rickman skabte sin måske bedste rolle til dato som den karasmatiske skurk, Hans Gruber. En mand man følte var på ligefod med John McClane. Men med Thomas Gabriel (Die Hard 4.0 skurken) sidder man nærmest bare og venter på, at John møder ham, så han kan skyde ham og komme hjem til aftenkaffen. Die Hard er da en okay action film, men den går næppe over i filmhistorien, som dens forgængere gjorde det.
 
Teknisk information:
Engelske titel: Live Free or Die Hard / Die Hard 4.0
USA, 2007
Instruktør: Len Wessman
Medv: Bruce Willis, Timothy Olyphant, Justin Long og Maggie Q
Genre: Action, Drama.
Billedformat: 2.35:1
Lyd: DTS.
Længde: 129 min.
Premiere dato: 26. Juni 2007.
Biodistributør: Fox Film.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce