Connery

Depeche Mode - Delta Machine [Anmeldelse]

Legenderne er tilbage med et brag!

5 ud af 6 stjerner
Label: Sony Music
Kunstner: Depeche Mode
Titel: Delta Machine
Releasedato: 25. marts 2013
Depeche Mode - Delta Machine [Anmeldelse]
Delta Machine er det 13. album i fuld længde i løbet af de 33 år legendariske Depeche Mode har eksisteret.
33 år gammel, men stadigvæk viril som en kåd teenager i Kødbyens hipsterhelvede en fredag aften. En musikalsk åbenbaring fra den elektroniske musiks Godfather.

Første skæring - "Welcome To My World", indleder det sanselige bal med en tung bas og Dave Grahans umiskendelige vokal. En velsignelse og en fantastisk indledning på en synthpop tur, der med sine 13 numre også lige strejfer en smule blues, rock'n'roll og hverdagspop, dog alt sammen med den uikke lyd, som Depeche Mode altid har bidraget med.

"The angel of love was upon me, and Lord, I felt so small.." er en meget passende beskrivelse af den følelse man får på nummeret "Angel", der så blot er anden skæring på udgivelsen. Her spiller bandet virkelig med deres musikalske arsenal og leder tankerne hen på det uovertrufne album Violator fra 1990.

Ingen roser uden torne, for der er to numre jeg ikke forstår. "My Little Univers" er mig lige en tand for mekanisk og monotont. Det leder lidt mine tanker hen på et mislykket forsøg på en Kraftwerk imitation, hvilket også gør sig gældende for "Soft Touch/Raw Nerve", hvor en sætning meget ironisk lyder: "Is my radar that off?". Her må svaret være et rungende JA.

Helheden kan der dog ikke pilles ved. Delta Machine er klart et af de bedste udspil fra Depeche Mode i mange år og der er et par kommende klassikere at finde blandt de 13 skæringer..

Tracklist:

1. Welcome To My World
2. Angel
3. Heaven
4. Secret To The End
5. My Little Universe
6. Slow
7. Broken
8. The Child Inside
9. Soft Touch / Raw Nerve
10. Should Be Higher
11. Alone
12. Soothe My Soul
13. Goodbye

 
Jeg kan i øvrigt varmt anbefale, at man anskaffer sig deluxe udgaven, for de fire numre - og især "Long Time Lie", der befinder sig her på, er på en og samme tid melankolske, nyskabende og berigende.

Delta Machine fortjener at blive afspillet på et godt anlæg og ved den rette volume og har du ikke hørt Depeche Mode før, så kan du nemt begynde her.
Dave Gahan er din egen personlige tourguide.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce