Connery

Den ultimative guide til kosttilskud!

Vi har fået diætisten Anna Paulie til at give os de bedste tips og råd.

Anna Paulie, Diætist - Den ultimative guide til kosttilskud! Anna Paulie, Diætist
Vi har fået diætisten, Anna Paulie, fra vores samarbejdspartner Bodystore.dk [læs om samarbejde] til at skrive en guide til dig, som gerne vil vide mere om kosttilskud, og hvordan det fungerer! Her er hvad hun skriver:

For at man kan få en maskulin og muskuløs brystkasse, velformede biceps og vaskebræt, kræver det en sund livsstil med træning og gode madvaner. Man kan med fordel tage kosttilskud for at nå sit mål, uanset om man træner for at opbygge muskler eller for at slippe af med fedt.

Forskning viser blandt andet, at et tilskud af valleprotein også forbedrer kropssammensætningen hos personer, der ikke træner, og det er jo et velkendt faktum, at omega-3 er godt for hjertet!
ANNONCE

Vil du opbygge større muskler og øge din kvalitative vægt?

Til dig der har svært ved at øge din muskelmasse og vægt, vil det være godt for dig at spise sund mad i de rigtige mængder – og helst hver tredje time. Du bør også sikre dig, at kosten indeholder en god balance mellem næringsstofferne, og at du tilfører næringen på det rigtige tidspunkt i løbet af dagen.
ANNONCE

Før træning

Protein er det næringsstof, der opbygger muskulaturen og løbende reparerer dit væv døgnet rundt! Hvis din kost indeholder for lidt protein, eller der går for lang tid mellem dine måltider, vil kroppen blive tvunget til at nedbryde sig selv i stedet for at bygge sig selv op! Du bør derfor bruge et proteinpulver, som hurtigt fylder aminosyredepoterne op med byggemateriale, der modvirker nedbrydning af musklerne. En god tommelfingerregel er, at bruge det 45 minutter før træning.

 

Efter træning

Efter træning har du brug for hurtigt at få den rigtige næring. Man må aldrig glemme, at træning i sig selv er nedbrydende, og kroppen kan først påbegynde opbygningen, når den får ny næring! Til det bruger du et restitutionsprodukt, som er muskelopbyggende med hurtige kulhydrater og valleproteinkoncentrat med en naturligt høj koncentration af forgrenede aminosyrer, der kommer musklerne til gode  med det samme. 

Du kan også bruge kreatin. Den form for kreatin, der er blevet undersøgt mest, og som i videnskabelige undersøgelser har vist sig at have en præstationsfremmende virkning for personer, der træner. Kreatin dannes naturligt i kroppen i meget små mængder, og et tilskud gør dig i stand til at træne længere og hårdere, uden at muskelkraften "slipper op"! Kreatin binder væske i musklerne og giver muskelvolumen og tryk.


Generelt indtagelse

Omega-3 fra fisk har et stort indhold af sunde fedtsyrer, som få af os får nok af via kosten. Fødevarestyrelsen anbefaler, at vi spiser fed fisk to gange om ugen. Hvis du ikke gør det, er det en god ide at tage et tilskud af Omega-3 – ikke kun på grund af hjerte og kar, men også for restitutionen af led og muskler efter træning. 

Omega-3 har en lang række veldokumenterede helbredsmæssige virkninger på hjerte, blodkar, cellemembraner samt hjerne og nervesystem. De marine omega-3-fedtstoffer har en bedre effekt end de vegetabilske alternativer.

Inden du går i seng

I løbet af natten bør kroppen (og maven) slippe for at bearbejde tung mad, men under opbygning og hård træning bør man indtage protein, inden man går i seng. Der findes specielle nat protein, som er baseret på kaseinprotein, hvis aminosyrer absorberes langsomt i løbet af hele natten. Det hjælper blandt andet med velbefindende og kan også virke afslappende.
ANNONCE

Vil du tabe dig og komme i form uden at miste muskler?

Dette er produkterne til dig der vil komme af med overskudsfedtet og få muskelkonturerne frem. For dig er det vigtigt at finde en energireduceret kost, hvor energiniveauet ikke overskrider dit energiforbrug, men hvor du sørger for at have en positiv kvælstofbalance (proteinbalance). Du bør minimere mængden af sukker og dårlige fedtstoffer i din kost, men sørge for at spise masser af protein, fibre og sunde fedtstoffer.
ANNONCE
Anna Paulie anbefaler:
Protein, som er et næringsstof, der normalt findes i den mad, du spiser – især i animalske fødevarer som kød, fisk og æg. Men almindelig mad består sjældent af 100 % protein, men er sammensat af flere forskellige næringsstoffer som fedt og kulhydrater, som du bør skære ned på, når du vil reducere kalorierne. Til gengæld har du brug for masser af protein for at bevare muskelmassen under din diæt, og derfor er produkter med isoleret protein et rigtig godt valg. Husk, at muskelmassen forbrænder fedt døgnet rundt og i høj grad er afgørende for, hvor effektiv dit stofskifte og din fedtforbrænding bliver.

Hvad er protein?
Protein består af aminosyrer, der fungerer som byggesten for kroppens fedtfri masse som muskler og indre organer, men også for enzymer, hormoner og andre bestanddele, der er nødvendige for, at alle kroppens processer skal fungere normalt. Valleproteinisolat er det fineste protein og har den absolut højeste biologiske værdi for mennesker.

Erstatning for måltider
Brug et pulver som erstatning for måltider eller som mættende mellemmåltid inden træning. Du bør gå efter et pulver som har en høj proteinmængde og hvor proteinerne kommer fra kasein og valle. Kasein giver en langvarig mæthedsfornemmelse og forsyner kroppen med essentielle aminosyrer i flere timer efter indtagelse, mens en stor del af valleproteinets aminosyrer hurtigt forsyner musklerne og nervesystemet med forgrenede aminosyrer (BCAA). Vælg også et pulver som indeholder havre. Havre er en naturlig kilde til beta-glukaner, som i flere videnskabelige undersøgelser har vist sig at have en positiv effekt på blodets kolesterolindhold samt blodsukkerreguleringen.

Føde, der indeholder beta-glukaner, giver en langsom blodsukker- og insulinrespons hos både raske og personer med type 2-diabetes, hvilket skyldes, at beta-glukaner danner en viskøs gel i tarmen. Gelen forsinker optagelsen af fedt og sukker og har desuden en evne til at tiltrække gallesalte og føre dem ud af kroppen. Dermed skal leveren danne nye gallesalte, som tages fra blodet, hvorved kolesterolindholdet falder. 

Under en diæt kan man nogle gange føle sig træt og udmattet – især hvis man skærer ned på kulhydraterne og samtidig både arbejder og træner. Du kan få tabletter som indeholder et balanceret kompleks af vitaminer og mineraler. En tablet om dagen, som supplement til en varieret kost, bidrager til at opretholde kroppens reserver af essentielle mikronæringsstoffer.

CLA er en fedtsyre, som faktisk kan øge fedtforbrændingen og forbedre din kropssammensætning.
Ved at tage et tilskud af CLA, samtidig med at du spiser sundt og træner, vil du øge fedtforbrændingen og komme i form hurtigere!
ANNONCE

Vil du optimere din præstationsevne og restituere hurtigere?

Din kost skal tilpasses til dit aktivitetsniveau og dit individuelle behov. Tilskuddene anbefalet i denne artikel passer godt til dig, der træner konditionstræning, men også til kampsportsudøvere, som har brug for at bevare smidighed og hurtighed, men samtidig holde styr på vægten. I forbindelse med konditions- og udholdenhedskrævende sportsgrene er det vigtigt at lade op med kulhydrater inden træning og fylde energidepoterne op efter træning. Der er naturligvis også brug for gode protein- og fedtkilder.

ANNONCE

----*Bodystore produkt reklame alert*:----

Creatine Monohydrate

Creatine monohydrate er et præstationsfremmende tilskud, som øger muskelstyrke, udholdenhed og eksplosivitet. Kreatin får også musklerne til at svulme lidt op, så du ser mere muskuløs ud.
 

BCAA Hardcore
BCAA Hardcore er et muskelbevarende tilskud af frie aminosyrer (leucin, valin og isoleucin), som giver maksimal muskelkraft og udholdenhed under langvarig og krævende træning.
 

Carbo Flex Extreme
Carbo Flex Extreme er et hurtigtvirkende og energigivende sportsdrikpulver med en frisk appelsinsmag, som bidrager til at opretholde præstationsevnen under langvarig og krævende fysisk træning. Carbo Flex Extreme er beriget med alfa-liponsyre, som bidrager til næringen i cellerne, hvilket betyder, at kroppen ikke behøver at producere så meget insulin for at sænke blodsukkeret. Regelmæssig indtagelse af liponsyre sammen med kulhydrater giver en bedre insulinfølsomhed og blodsukkerregulering. Alfa-liponsyre beskytter desuden cellerne takket være deres antioxidative virkning.

Carbo Flex Extreme kan indtages før, under og efter træning for hurtigt at tilføre energi til musklerne. Produktet kan med fordel kombineres med Creatine Complete Extreme inden træningen og Gainer Pro efter træningen under en opbygningsperiode.
 

Triple Pro 1 kg
Triple-Pro 85 har en avanceret sammensætning af kvalitetsproteiner, 50 % valleproteinisolat, 25 % mælkeprotein, 25 % ægalbumin og peptidbundet glutamin. Triple-Pro 85 giver både en forøgelse af aminosyrer i kroppen samt en langsigtet effekt fra proteinkomponenter, der absorberes langsomt. Triple-Pro 85 kan indtages på alle tidspunkter af dagen: om morgenen for at fylde proteindepoterne op, som mellemmåltid eller som aftenmåltid for at bevare muskelmassen i løbet af natten.
 

Omega 3 Advanced
Star Nutrition Omega-3 Advanced indeholder et stærkt koncentrat af fiskeolie med 60 % EPA og DHA. Omega-3-fedtsyrer er et essentielt næringsstof, som har veldokumenterede sundhedsmæssige fordele for hjerte-karsystemet, hjernen og nervesystemet.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce