Connery

Den perfekte ansøgning?

Skribenten søger nyt job, men hvordan gør man?

Vi når alle til et tidspunkt i vort liv, hvor forandring er tiltrængt. Det være sig kæresten der skal byttes til en nyere model, håret der skal farves eller jobbet der skal skiftes. De to førstnævnte er allerede sket, så nu var det tid for et nyt job.
Den perfekte ansøgning?
En jobannonce i den lokale ugeavis fangede min interesse, da overskriften "Kreativ Grafiker" sprang frem i mine øjne. Selve annoncen var et grafisk mesterværk, hvis man da havde levet for 15 år siden - og eneste værktøj var en tunet Commodore Vic 20.

Måske var dette grunden til, at de søgte en kreativ grafiker? Annoncen blev læst grundigt igennem og titlen på adskillige programmer fra Adobe gav mig julelys i øjnene. Men men men - ansøgningen skulle være håndskrevet.

Nu var gode råd dyre. Jeg havde ikke skrevet mere end en A4 side siden 10. klasse på Tønder Kommuneskole, og udsigten til, at en ansøgning sagtens kunne snige sig op på over 400 ord, fik mit humør til at dale med adskillige grader.

Situationen var ikke blevet bedre af, at min kære kæreste havde lovprist mig til en mulig fremtidig chef, da muligheden bød sig. Et ualmindeligt flot træk, men nu var jeg jo ligesom tvunget til at skrive ansøgningen, da han ville holde øje med navnet "Pallisgaard" blandt ansøgningerne..

"Få fat i noget fint papir og lad pennen guide dig frem i verden - frem mod den perfekte ansøgning!", sagde en stemme fra en ældre gråhåret person til mig, men allerede efter femte linje fik jeg skrivekramper og måtte konstatere, at min håndskrift nok ville få dumpekarakter i folkeskolen. Papiret blev krøllet sammen og med hårdt kraft kastet mod jorden.
ANNONCE
Den perfekte ansøgning?
Desperationen var mærkbar. Hvordan skulle jeg med min latterlige håndskrift kunne få et job, når ansøgningen skulle være håndskrevet? Kampen var hård, pauserne mange, stavefejlene elemineret og ansøgningen færdig da stopuret rundede de 90 min.

Ansøgningen var på mirakuløs vis blevet fuldendt og forestillingen om, at der nu oppe i himlen sad en ældre gråhåret udgave af Mr. Myagi og kiggede stolt ned på mig, gjorde hele sceancen endnu mere "Bjørnebrødre-agtig".

De relevante anbefalinger er nu fremskaffet, jagten er intensiveret og Post Danmark har fået ansvaret for den videre færd for min ansøgning.

Mr. Myagi - giv min ansøgning det, der skal til for at den fremstår som det sikre valg!
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce