Connery

Den hviderussiske liga er blevet hele verdens fodbold-fix

Dette indhold er sponsoreret


Det er vel næppe gået nogle sportselskeres næse forbi, at alle de store turneringer i de største lande er blevet udsat pga. den truende sundhedskrise, som verden har stået i de sidste par måneder. Der spilles ikke bold i øjeblikket, og det er naturligvis ærgerligt for mange fodboldelskere verden over, der lever ånder for deres europæiske klubber. Det er dog ikke alle lande europæiske ligaer, der er blevet sat i stå under den nuværende krise. Det hviderussiske fodboldforbund har nemlig genoptaget fodboldprogrammet i landet, der er kendt som Europas sidste diktatur. Her har landets enevældige diktator, Aleksandr Lukasjenko beordret samfundet i gang igen, hvilket også betyder, at der spilles fodbold i den bedste række igen. Derfor oplever bookmakere som bet365 lige pludselig et hidtil uset niveau af interesse for odds på de hviderussiske ligakampe. Og selvom det er de færreste, der normalt har interesse i Vysshaya Liga i Hviderusland, ser det nu altså ud som om, at det Hviderussiske Fodboldforbund har ramt en guldåre. 

Hviderussiske klubber spiller videre som normalt

For i en verden, hvor hele fodboldverdenen er lagt ned, så spiller de i Hviderusland videre som om intet var sket. Derfor har en lang række lande købt sig tv-rettighederne til ligaen, der ellers ikke er blandt topsælgerne i fodboldverdenen. Det er blandt andet Rusland, Indien og andre lande, der altså har købt rettigheder til at vise kampene i den hviderussiske liga. Dermed er Vysshaya Liga altså blevet et fodbold-fix for mange fans, der mangler deres ugentlige kampe at gå op i. Spørgsmålet om, hvor lang tid de hviderussiske ligaer bliver ved med at fortsætte er dog endnu uvist, men indtil videre ser det ikke ud som om, at landets diktator Lukasjenko har tænkt sig at sætte landet i stå. Derfor er der fodbold til dem, som kan tage sig til takke med klubber som Energitik-BGU, FC Minsk og BATE

Borisov i fjernsynet.

BATE Borisov og FC Minsk: de mest kendte hviderussiske klubber
For de uinviede er der nok ikke mange, som har et særligt udbredt kendskab til klubberne i den hviderussiske liga, men der er dog enkelte klubber som har gjort sig internationalt bemærket i løbet af årene. For inkarnerede fodboldfans, vil navne som BATE Borisov og FC Minsk nok ringe en klokke, da det primært er disse to hold fra ligaen, der været aktiv i de Europæiske turneringer. BATE Borisov har flere gange været med i Champions League-gruppespillet og i Europa League, mens FC Minsk primært har begået sig i Europa League-gruppespillet og de afgørende kvalifikationskampe i denne turnering. Blandt andet vil danske fans måske huske BATE Borisov som det hold, FC København slog ud i Champions League kvalifikationen i 2010.

Ishockey-ligaen spiller også videre

Det er ikke kun Ishockey-ligaen og andre sportsgrene fortsætter ufortrødent videre med at afvikle ligaer og turneringer. Faktisk var den Hviderussiske dikaktor faktisk tilstede ved nogle af Ishockey-kampene i sidste uge. Det er nemlig en sport den 65-årige diktator holder meget af, og ofte tit selv spiller i opvisningskampe. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce