Connery

Decorate. Decorate. - Normandie

Genialt debutalbum fra ambitiøse københavnere.

4 ud af 6 stjerner
Decorate. Decorate. - Normandie
"She says Copenhagen's too small to satisfy her urge for beauty" synger Decorate Decorate's forsanger, Asbjørn Auring Grimm, i nummeret Evelyn, som er en af skæringerne på bandets første album, Normandie. Og lad os med det samme slå fast, at København derudover også er alt, alt for lille til Decorate Decorate, eftersom vi her har at gøre med et band i absolut verdensklasse.

Selvom det er svært at tro, har Decorate Decorate ingen lang historie bag sig. Faktisk er det ikke mere end lidt over et år siden, bandets seks medlemmer øvede sammen for første gang. Allerede et halvt år efter røg førstesinglen, Surname Of Copenhagen, direkte ind på Det Elektriske Barometer, og siden da har sekstettens dystre, skarpt bidende musik høstet mange kritikerroser.

Albummet, som er opkaldt efter den franske luksusliner, SS Normandie, er seneste skud på den 80'er-funderede rockstammes mere mørke side. Det sender os på ensom nattefærd mod storbyens kolde hjerte; gennem desperation, afsavn, kynisme og storslået poesi. Det skriger, græder, kalder, borer og snerrer sig ud af højttalerne som et komplet landskab af dekadent skønhed, og teksterne skaber tilsammen et fuldendt portræt af det postmoderne menneske.

I Surname Of Copenhagen beskriver Auring Grimm med sin sprøde, krystalskarpe stemme fremmedgjortheden og den ætsende følelse af tomhed "The land that we stand on is not ours / The house that we sleep in is empty". I International taler han til sin generation om manglende nationalitetsfølelse: "And the pretty, pretty streets / Aren't Copenhagen streets / But international / It's so international to be alive". Og i den hengivent smukke 11th observerer forsangeren sin store, livgivende kærlighed: "Painting circles ans squares on the television set - her / writing ridiculous poems in unknown languages - her / opening windows for the windmills to enter - her / understanding aristophanes like Baudelaire would - her".  

Referancen til Baudelaire er langt fra det eneste ved teksterne til pladens syv skæringer, der får mig til at sende Michael Strunge en venlig tanke med på vejen. Decorate Decorate's tekstlige univers er Strunge på engelsk, tilsat det nye årtusind. Musikalsk ligger bandet heller ikke langt fra Strunge-idoler som Bowie, Lou Reed og Brian Eno. Men dermed bestemt ikke sagt, at der er tale om et firser-plagiat. Normandie er et særdeles tidssvarende og relevant album, hvis rafinerede post-punk også leder mine tanker i retning af Interpol og Arcade Fire. Eftersom jeg på ingen måde kan komme i tanker om noget ved dette album, der kan trække det ned fra den piedestal jeg allerede ved første gennemlytning sætte det op på, må jeg ærbødigst give det seks stjerner.

Tracklisting:
1. Surname Of Copenhagen
2. Europe Has No Heart
3. Karen
4. Evelyn
5. International
6. Departure
7. 11th
 
Releasedato: 21. maj
Medie: Cd
Label: Tactic Records
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce