Connery

Computerspil fra studerende lover godt for fremtiden

Studerende ved Det Danske Akademi for Digital, Interaktiv Underholdning har færdiggjort de første computerspil. En spildirektør er begejstret for produktionerne.

Computerspil fra studerende lover godt for fremtiden
De studerende har haft en måned til at udvikle spillene som en midtvejsopgave på akademiet. Det resulterede i 6 computerspil, skabt af de 77 studerende. Søren Sørensen, skaberen af Skærmtrolden Hugo, er begejstret.

"Det lover rigtig godt for spiludvikling i Danmark fremover. Seks rigtig spændende spildemoer er blevet til i et kreativt teamforløb, der afspejler den proces, som de studerende vil møde i spilbranchen. Samtidig er det et bevis på, at idéen med samarbejde mellem de mange forskellige uddannelsesinstitutioner, der indgår i spiluddannelsen, holder." Siger Søren Sørensen.

Spiluddannelsen samler kandidatstuderende fra institutioner som IT-Universitetet, DTU, Aarhus Universitet, Aalborg Universitet og Københavns Universitet samt Danmarks Designskole, Den Danske Filmskole og Animationsværkstedet CVU Midt Vest i Viborg.

I dagligdagen bliver de studerende på deres respektive institutioner, hvorfra de følger et fællespensum. De mødes så to gange i løbet af uddannelsen, for at lave fælles produktioner.

"Denne gang var en slags midtvejsproduktion, der varer fire uger. I slutningen af uddannelsen, til næste år, skal der laves en 8-ugers produktion, som er den egentlige afgangsopgave." Siger lederen af Det Danske Akademi for digital, Interaktiv Underholdning - Gunnar Wille.

Han er imponeret over de spil som er blevet udviklet på de fire uger:

"Vi havde høje forventninger til produktionerne, men er alligevel blevet imponeret. De studerende har haft ambitiøse planer og har fået gennemført mange af dem. Det er imponerende at se, hvor gode resultater de har fået på en måned - ikke mindst set i lyset af, at en normal spiludvikling tager flere år." Siger Gunnar Wille.

Der er dog ikke tale om spil, som vil blive færdiggjort og distribueret, men et indbudt publikum, vil få fremvist spillene, i et lukket arrangement.

Herefter skal spillene til "eksamen" og blive vurderet af folk fra de danske spilproducenter, ITE, Deadline Games, og firmaet bag "Hitman", IO Interactive.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce